Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2017-05-26

Budafok-Tétényben tartott előadást az Országgyűlés elnöke

Kövér László házelnök a Klauzál Házban tartott fórumon azt hangsúlyozta, a jövőnk a tét, a tömeges és ellenőrizetlen migráció létében fenyegeti az egész európai kultúrát, Magyarország és a magyar nemzet érdekeivel ellentétes.

2017-05-26

Civil Szervezetek Napja volt nemrég a Pelikán Imre Közösségi Házban

A Promontor Televízió készített összeállítást az eseményről. A rendezvényt Szepesfalvy Anna alpolgármester nyitotta meg.

2017-05-26

Fejlesztések Budafok-Tétényben

A Promontor Televízió vendége volt Németh Zoltán alpolgármester.

Programok

Polgármester


Siker a csapatnak, ünnep a kerületnek!

 

Az elmúlt hetek igazolták, a sikeres csapat közösséget épít, ünneppé válnak a hétköznapok. Joggal lehetünk, vagyunk büszkék arra, hogy budafok-tétényiek vagyunk.

 

Településünk sváb gyökerű hagyományai alapján mindig is a valós teljesítményt, az erőfeszítések árán, tisztes munkával elért eredményeket díjazzuk. Most a 105 éves múltra visszatekintő BMTE újjáéledése, tündöklése is része közös sikereinknek, mindannyiunk öröme az elnyert NB III-as bajnoki cím, a látványos menetelés, a győztes mérkőzések sora.

Az összekovácsolódott közösség ereje mutatkozott meg az Üllői úti stadionban a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntő mérkőzésén is, eredménytől függetlenül. Budafok-Tétény akkor és ott megmutatta magát, megtapasztalhatta ország-világ, hogy mi valóban egy szív, egy lélek vagyunk! Rendkívüli eredmény az, amit a Budafoki MTE felmutatott, elért a labdarúgó Magyar Kupában: hosszú idő óta nem volt rá példa, hogy NB III-as csapat bejusson a négy közé, majd NB III. bajnokként bejusson az NB II-es csapatok közé. NEKÜNK, a budafoki csapatnak, játékosoknak és szurkolóknak együtt ez sikerült! Köszönet érte minden érintettnek!!!

Mi, budafok-tétényiek nagyon készültünk a május 17-i, szerdai ünnepre is, a Fradi elleni visszavágóra, és nem kellett csalódnunk, a fiúk ezúttal is remekeltek. A 2-4-es végeredmény csak egy számpár, a pályán bemutatott játék mindent felülmúlt, békebeli örömfocit láthattunk! Jó volt ezúttal is budafok-tétényinek lenni! A többezer szurkoló a teltházas BMTE pályán és a sokezer tévénéző az M4 élő közvetítésének köszönhetően láthatta, hogy újjáéledt a 105 éves budafoki legenda, a BMTE az élre tört, amire mi mind büszkék vagyunk!

Már a nyereménysálakért meghirdetett játékra jelentkezők és az emlékjegyek átadásakor tapasztaltak alapján látható volt: igazi családi eseményre készül a kerület. És valóban, nagyon sok fiatal felnőtt és gyerek jött el a szüleivel a BMTE pályára és ismét zengett a „Hajrá, Budafok” és a „Hej, hej, Budafok!”.

A mérkőzést követően az egyik gólszerzőnk, Kovács Dávid "élő egyenes adásban" történt lánykérése tovább növelte az ünnepi hangulatot, mindannyiunk örömére. Nagyon sok boldogságot a fiatal jegyes párnak!

Az ingyenes emlékjegyekből néhány nap alatt közel 4 ezer elfogyott, a helyszínen is több száz. Piros-fekete sálakkal volt tele a lelátó és békés, jó hangulat uralta végig a 90 percet, komolyabb rendbontások nélkül ért véget a mérkőzés. Igazolást nyert: a Fradi nem ellenség, ahogyan az Üllői úton a BMTE sem volt az!

Jöhetnek az új tervek, új remények: mi ott leszünk az NB II-es BMTE további mérkőzésein!

Mert a nagyvárosi kisvárosban „Mi mindannyian itthon vagyunk!”

Hajrá Budafok-Tétény! Hajrá Budafok!

Karsay Ferenc
polgármester

 


 

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: