Programok

Legfrissebb híreink

2015-11-24

A Mikulás segítőket keres Budafok-Tétényben kárpátaljai útjához! (Videóval és hanganyaggal frissítve!)

A határokat átívelő nemzetegyesítés újabb állomásaként ádvent idején ismét segítő kezet nyújt Budafok-Tétény a kárpátaljai, mezőkaszonyi magyaroknak.

2015-11-24

Figyelemfelhívó óriásplakátok a tisztább környezetért a hetes főút mentén

Fontos, hogy mindannyian figyeljünk a tisztaságra és ne szórjuk el a szemetet az út mentén!

2015-11-24

Oldtimer tűzoltóautó a Leányka Tagóvodában

A Leányka Tagóvoda gyermekei szinte már kívülről fújják a közlekedési alapismereteket

Polgármester


Advent idején

Advent idején az önkormányzatban is megváltozik a feladatok jellege. Szimbolikus, hogy most készült el a fővárosi önkormányzat segítségével a budafoki stáció megújítása a helyi egyházak és civilek segítségével és javaslatainak figyelembe vételével.

A Kálvária park ovális teret fog körbe, melynek közepére a Bibliában megjelenő növényeket ültettek ki. A növények nevét magyarul és latinul kis táblácskák jelzik. A nagyobb gyerekeknek tematikus játszó-oktató park létesült. Ennek három fő szintje a Stáció lépcső egy-egy pihenőjéről közelíthető meg. Az első, amfiteátrum jellegűen kialakított téren kb. 40-60 fő ülhet le. Az ülősorok függőleges felületén a szeretet himnuszának (Pál apostol első levele a korinthusiakhoz) soraiból olvasható idézet.

A második szint Názáret főterét idézi fel a fiataloknak. A terméskő támfal középső része foglalja magában Mária kútját. A kifolyó víz három, kiskockakőből kirakott jelképes csatornán folyik el és szivárog a zöldfelületre. A támfal két szélső öblében Betlehemet, illetve az utolsó vacsorát ábrázoló mozaik van. A falon a jobb oldalon a tízparancsolat, középen, a Mária kútja felett a miatyánk, bal oldalon a nyolc boldog mondás olvasható csiszolt mészkő lapba gravírozva. A Mária kútja előtt mozaikszerű Szentföld- térkép jelenik meg a burkolatban. A Stáció Kert harmadik, legfelső szintjén kilátósétány kanyarog végig, egy-egy pihenő öböllel. Itt is folytatódik a hazai fák útja, és itt található a kilátó egy tájékoztató táblával, melyen Budafok térképe látható, rajta bejelölve a kerület templomai, látnivalói képpel, rövid ismertetővel, valamint megjelenik a kerületen áthaladó Magyar Zarándokút is.

A Stáció Kert mostantól mindenki számára nyitva áll: április 1. és szeptember 30-a között 8-21 óráig, október 1. és március 31-e között 8-19 óráig várja a látogatókat. A helyszín csoportok fogadására, rendezvények megtartására is alkalmas, a jelentkezéseket a staciokertprogram@bp22.hu email címre várjuk.

Már olvasható a Városházi Híradóban az ilyenkor szokásos felkérés a kerületiek részére, hogy ajánljanak fel karácsonyfának alkalmas fenyőket. Idén a nagytétényi Nagyboldogasszony templomban is lesz karácsonyfa. Mivel a júliusi nagy viharban kidőlt a polgármesteri hivatal előtti hatalmas fenyő, amelyet hagyományosan feldíszítettünk a tűzoltók segítségével, ahelyett is gondoskodni kell másik fáról.

Az új piac épületét is szeretnénk feldíszíteni, és a szokásos díszkivilágításról is gondoskodni kell. Lassan elkezdődik a hagyományos betlehemes menet és a műsor szervezése is, amelyben idén meglepetésre is készülünk.

Tartsanak velünk!

Karsay Ferenc polgármester

Hírlevél feliratkozás


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: