Képviselő adatlap

Legolvasottab hírek

Cimkék

Városházi Híradó Budafok-Tétény Publikus Tájékoztató Közlemény Városfejlesztés Program Sport Közlekedés Kultúra Koronavírus tájékoztató Felhívás Környezetvédelem Megemlékezés Promontor TV Oktatás Budapest Bornegyede Pályázat Elismerés Ünnep Fesztivál Közélet Civil élet Egészség Gyász Videó Borfesztivál Kiállítás Testületi ülés EU projekt Stratégiai partner Kék hírek Interjú Pincejárat Összefogás Hagyományőrzés Pályázatok Helytörténet Évforduló Bornegyed Közösségre kapcsolva Kerület napja Jótékonyság Egészségügy Rendőrség Csatornázás Ünnepség Tájékoztatás Családbarát hely Hitélet Esélyegyenlőség Egyesített Óvoda Előadás Társadalmi egyeztetés Siker Programok Koncert Rendőrségi felhívás Stratégiai partnerek Közbiztonság Meghívó Szavazás Civil összefogás Nemzeti összefogás Köszöntés Választás Állás Család Bornegyed magazin Advent Lakossági fórum Életmód Lakossági felhívás Vállalkozás Kegyelet Nekrológ Projekt területek Lomtalanítás Adomány Természetvédelem Köszöntő Riasztás Fővárosi Közgyűlés Tűzeset Klíma Közössgre kapcsolva Budapesti olimpia Könyvbemutató Közösségi tervezés Testvérvárosok Ajándékozás Egyeztetés Budapest Álláspont Felmérés Játék Víz világnapja Honatya Népszavazás Helyreigazítás Tisztelet Állatok Világnapja Avent Információ Portré Mulatság Civil kurázsi autó Suli-Vár Beszámoló Támogatás Helyzetjelentés Családbarát kerület Budafoki Bornapok Nyilatkozat Aláírásgyűjtés

Keresés a hírek között:

Tóth Endre

 

6. választókerület képviselője

E-mail: toth.endre.bp22@gmail.com
Telefon: 20/387-4054

Fogadóóra: telefonon történő előzetes egyeztetés alapján, a megbeszélt időpontban és helyen.

 


Bemutatkozás:


Tóth Endre vagyok, közgazdász és szociológus, a Momentum Mozgalom XXII. kerületi elnöke és oktatáspolitikusa. 2019 őszétől a 6. számú választókörzet önkormányzati képviselője, és az Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottság elnöke vagyok a választók akaratából. Tagja vagyok továbbá a Fővárosi Közgyűlés mellett működő Emberi Erőforrások Bizottságának is. Tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetemen, illetve az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem. De sokat tanultam közel egy éves angliai önkéntesmunkám során is. 2014-ben kezdtem el a szakmai karrieremet: dolgoztam az állami szférában az Educatio Kft.-ben, az EMMI Felsőoktatás- és Kutatásstratégiai Főosztályán, valamint a Központi Statisztikai Hivatalban, illetve a magánszférában a Budapest Intézet elemzőjeként is. Jelenleg közéleti feladataim mellett az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója vagyok. Bár a közélet mindig is érdekelt, de aktívan csak 2017-ben kezdtem el politizálni a Momentum Mozgalom tagjaként. 

Hiszek abban, hogy politizálni csak elvek mentén, az embereket szolgálva érdemes. A szüleim olyan szellemben neveltek, ahol az adott szónak súlya van, ahol a tanulás és a kitartó munka a sikeres élet záloga. Azonban az elmúlt években azt kellett látnom, hogy a hazai közéletből ezek az értékek szinte teljesen kivesztek. A korrupció és a nepotizmus mindennapossá vált, a szakmai teljesítmény és a szolidaritás szerepe pedig teljesen leértékelődött. De 2017 elején azt éreztem, hogy végre megmozdult az állóvíz, amikor feltűnt egy fiatal és lelkes csapat, a Momentum Mozgalom, akik képesek voltak megtörni az országban uralkodó letargiát. Akkor úgy döntöttem, hogy aktívan támogatni fogom a Momentumot és a politikai generációváltást, hogy hozzájáruljak a politikai kultúra és az ország megújulásához.