Koronavírus tájékoztató
Térkép
Ingatlanok
Időpontfoglaló
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2021-07-27

Pénteken délig látogatható a Polgármesteri Hivatal

2021.07.30-án 12:00 óráig üzemel a recepciós szolgáltatás és ügyfélfogadás, ezután a hivatal épülete felújítási munkák miatt bezár.

2021-07-27

Felhívás partnerségi egyeztetésre

Budafok-Tétény Budapest, XXII. kerület Önkormányzata elkészíttette – több területre vonatkozó - kerületi építési szabályzat (KÉSZ) módosításának tervezetét. Ehhez kapcsolódóan 2021. augusztus 17.-én tájékoztatót tartanak.

2021-07-27

Szirénapróba időszakos ellenőrzés miatt

A katasztrófavédelem szakemberei 2021. augusztus 5-én végzik a kerületben elhelyezett lakossági riasztó végpontok (veszélyt jelző szirénák) időszakos ellenőrzését, próbáját.

Programok


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Polgármester


Kerületi nyár a kikapcsolódás jegyében

A 2021-es év eddig egyikünk számára sem alakult úgy, ahogy elterveztük. A koronavírus még mindig árnyékot vet az életünkre és terveinkre. A tavaly őszi harmadik hullám berobbanásával úgy éreztük, hogy a megpróbáltatásoknak sosem lesz vége. Kitartottunk, hittünk benne, hogy összetartással, egymást támogatva sikerülhet kilábalnunk a válságból és ez részlegesen bár, de sikerült! A világ kutatói, tudósai megfeszített munkával néhány hónap alatt kifejlesztették a védekezésben óriási segítséget jelentő vakcinát, melyet hazánk eredményesen alkalmazva olyan előnyre tett szert az európai országok között, mely gyorsabb nyitást tett lehetővé.

Ennek köszönhetően számos szolgáltatás visszatérhetett a régi kerékvágásba, most már – bizonyos korlátozások mellett – olyan programokon is részt vehetünk, melyekre több mint egy éve nem adatott lehetőség.

Az iskoláknak is új kihívással kellett szembenézniük, az online oktatásra való átállással. A kerületi iskolák példaértékűen vették ezt az akadályt és gyermekeink a megváltozott helyzet ellenére is hozzájutottak a szükséges tudáshoz.

A nehéz tanév és a tanulással töltött mindennapok után a következő két hónapban a szórakozás veszi át a főszerepet. Önkormányzatunk igyekszik a családok segítségére lenni nyári táborok szervezésével, hozzájárulva a gyermekek szabadidejének hasznos módon való eltöltéséhez.

•             Idén is megszervezzük a nyári napközis tábort, ahová 8 héten át, 2021. június 28 – 2021. augusztus 19. között várjuk a kerületi iskolákban tanulókat, elsősorban azért, hogy iskola- és osztálytársaikkal együtt, ismerős környezetben és lehetőség szerint ismert pedagógusokkal tölthessék a nyarat.

•             A tábor helyszínei immár hagyományosan a Klauzál Gábor Művelődési Központ és a mellette lévő Hajós Alfréd Tanuszoda, valamint külön helyszín a Kozmutza Flóra Általános Iskola.

•             A tábor ingyenes, a szülőknek csupán a háromszori étkezést kell kifizetniük, melynek összege megegyezik az iskolában fizetendő étkezési térítési díj összegével.

•             A gyermekeket számos sport- és ismeretterjesztő foglalkozás is várja. Az úszáson kívül a gyermekek torna, jóga, néptánc, drámajáték, valamint az ismeretterjesztő foglalkozások keretében interaktív előadások, bemutatók részesei lehetnek: tűzoltóság bemutatása, elsősegélynyújtás, hagyományőrzés, kresz, játékos angol, „kutya suli”, egészséges életmód, építészeti és idegenforgalmi látványosságok megismerése.

•             Jelentkezni az iskolákban elhelyezett jelentkezési lapokon lehet.

•             Az önkormányzati napközis táboron felül a Klauzál Ház tematikus táborokat is szervez. A részletekről a művelődési ház honlapján lehet informálódni.

•             A Hajós Alfréd Tanuszoda június 21-től 6 héten át tart úszótábort, amely keretében:

•             napi kétszeri úszásoktatás,

•             sorverseny, kézműves foglalkozás,

•             Kockapark, Vadaspark, színház, mozi és számos különleges program várja a gyerekeket.

•             A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete székházában tart Pingáló címen kézműves és helytörténeti tábort 7-12 éves korig.

•             A Rózsakert Baptista Közösség július 26-30 között a Rózsakert Közösségi Házba szervez felső tagozatosok számára Bibliai napközis tini tábort.
 

Bízom benne, hogy minden budafok-tétényi fiatal megtalálja a számára legizgalmasabb és legszórakoztatóbb elfoglaltságot. Szüleik pedig biztonságban, szakértő felügyelet alatt tudhatják csemetéiket.

Rendhagyó módon ugyan, de idén ismét megrendezzük a 
Kerület Napját. Június 19 – Július 17. között kéthetente várjuk változatos programokkal Budafok-Tétény lakóit a szabadban, nyárindító gyanánt. Lesz sport, szórakozás, kultúra és persze jó hangulat!

Nagyon örülök annak, hogy végre felhőtlenül ünnepelhetünk kicsit, élvezhetjük egymás társaságát.

A szokásokhoz híven idén is a Klauzál Házban adjuk át a kerületi díjakat azoknak, akik életükkel és munkájukkal kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben.

A Kerület Napja egy újabb olyan lehetőség, amikor a hétköznapi gondokat félretéve ünnepelhetjük együtt kisvárosunkat és azt, hogy részesei lehetünk az itt élők közösségének.

Kívánok mindenkinek kellemes nyarat, tartalmas időtöltést családjuk, szeretteik körében! Vigyázzunk egymásra továbbra is!
 

Karsay Ferenc

polgármester

 


 

Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: