Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2019-12-06

Vasárnap részlegesen megnyitják az M0 autóút Deák Ferenc hídjának északi oldalát

2019. december 8-tól ismét három sávon haladhat a forgalom a Csepel-sziget felől Buda irányába a Deák Ferenc (Hárosi) hídon.

2019-12-06

Segítő kéz az atlétáknak

A BMTE tulajdonosa ösztöndíjjal segíti a fiatal atlétákat

2019-12-05

Adventi készülődés a Zöldecske Tagóvodában

A Zöldecske Tagóvoda összes csoportja lelkesen alkotott a hagyományos adventi kézműves délutánon.

Programok


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Polgármester


Ünnepi gondolatok

„A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van. (…) Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” (Pilinszky János)

Kedves Olvasó! Az év legcsodálatosabb, legmeghitteb időszakához érkeztünk. Ahogy a világ minden részén, kerületünkben is kigyúlnak az ünnep fényei, hogy emlékeztessenek: decemberben az egész éves rohanás után a békéé, a csendé és a szereteté lesz a főszerep. Már ha mi is úgy akarjuk. Fontosnak tartom, hogy ebben az időszakban a plázák nyüzsgése helyett a színvonalas programokat, a családunkkal töltött minőségi időt válasszuk. Budafok-Tétény a téli időszakban is sok lehetőséget kínál azoknak, akik a tárgyak múlandósága helyett a közös élmények, az együtt töltött idő értékében hisznek.

Ismét közösen várhatjuk az ünnep eljövetelét Budafok belvárosában, ahol a hideg idő beköszöntével újra jégpálya nyílik. A Piactéren családi programokkal, koncertekkel, játszóházzal, kürtőskaláccsal és forralt borral, meleg teával várjuk a budafok-tétényieket, ahol közösen gyújthatjuk meg az adventi koszorú gyertyáit is.

December 7-én az adventi várakozás jegyében kerül sor az év utolsó Pincejáratára. Érdemes most is ellátogatni az eseményeinkre, hiszen már kóstolhatók a pincék újborai, amelyekhez ez alkalommal karácsonyi hangulat is társul a fellépő zenekaroknak és az adventi témájú gasztro talkshownak köszönhetően.

Karácsony hava végeztével is izgalmas időszak köszönt ránk. Jövő évben elkezdjük megvalósítani a részvételi költségvetés nyertes projektjeit, a borfesztiválon pedig már birtokba vehetjük a teljesen megújult Kossuth 24. épületét, ahol kiállításokat nézhetünk meg, kávézhatunk, beszélgethetünk. Így tovább bővülhet azoknak a helyeknek a száma, ahol gyerekek és idősek, kerületben élők és turisták is jól érezhetik magukat. Kerületünk kulturális színterein helye van a múlt tiszteletének és a modernitásnak, a könnyű kikapcsolódásnak és a tartalmas művelődésnek, önmagunk és a világ megismerésének is.

Bízom benne, hogy az eljövendő év mindannyiunk számára az épülésről szólhat majd.

Kívánom, hogy szeretteik körében, békében teljen a karácsony, az új év pedig mindent elhozzon, amiről álmodnak!
 

Karsay Ferenc

polgármester