Koronavírus tájékoztató
Térkép
Ingatlanok
Állásajánlatok
Egészségügy
school Oktatás

Legfrissebb híreink

2020-08-07

Megújult a Tolcsvai utcai állatorvosi rendelő

Friss szemlélettel és három szakorvossal várják a házi- és az egzotikus állatokat a DélBudaVet Állatorvosi Rendelőben.

2020-08-07

Augusztus közepére fejeződhet be az M0 hídjával kapcsolatos műegyetemi vizsgálat

Ekkorra várható a vizsgálatok befejezése és az eredmények teljes körű értékelése.

2020-08-07

Mentés tűzön-vízen át

Az Év tűzoltójának választották Zolta Tibor századost

Programok


Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Polgármester


Köszönet minden budafok-tétényinek!

Nagy örömömre szolgál, hogy hosszú hetek után végre jó hírekkel szolgálhatok. A kormány ugyanis a hétvégén bejelentette, a koronavírus elleni védekezés következő szakaszához érve, hosszú és nehéz hetek után Budapesten is feloldják a kijárási korlátozásokat. Fokról fokra, szigorú óvintézkedések mellett indul újra az élet országszerte: ismét zsibongás lesz a kávézók teraszain, gyerekzsivajtól lesznek hangosak a parkok és a játszóterek, meglátogathatjuk szeretteinket, és misére, istentiszteletre sem csak a virtuális téren keresztül járhatunk. Levegőhöz jutottunk ugyan, de mivel a járványveszély továbbra sem múlt el, változatlanul fontos az elővigyázatosság, a higiéniai szabályok betartása és a felelős magatartás mindannyiunk részéről.

Azt mondják, már semmi nem lesz ugyanolyan, mint a járvány előtt. Azonban én hiszem, hogy a mi döntéseinktől is függ, milyen irányt vesz most az életünk. Hiszen mára tudjuk, milyen nagy érték, ha személyesen köszönthetjük a születésnapos családtagunkat, ha közösen ünnepelhetjük a húsvétot, és bármikor kimehetünk, ha a jó idő a szabadba csalogat minket. Bízom benne, hogy jobban meg fogjuk becsülni az élet — mint most kiderült — nem is olyan apró örömeit.

Azt is megtanultuk, igazán nagy dolgokat csak közösen érhetünk el. Hiszen összefogásunknak és fegyelmezettségünknek köszönhetően sikerült elkerülni a járvány berobbanását, amely a legrosszabb fogatókönyvek szerint is alakulhatott volna.  Az eredményekre mindannyian büszkék lehetünk, hiszen mindenki hozzátette azt, amit a lehetőségei engedtek, ezért sokaknak tartozom köszönettel.

Mindenekelőtt azoknak, akik a frontvonalban harcolnak és harcoltak az elmúlt hónapokban. Akik nem dönthettek a home office mellett, sőt, minden eddiginél nagyobb teher nyomta a vállukat: hálás vagyok egészségügyi és szociális dolgozóinknak, a Maradj Otthon! Segélyszolgálat munkatársainak és önkénteseinek, az óvodákban és bölcsődékben ügyeletet tartó, vagy maszkot varró kollégáknak. Ők azok, akik az eddigiekhez képest is többet és nagyobb erőbedobással dolgoztak, hogy minden kerületben élőt biztonságban tudhassunk. Köszönet illeti a rendőrkapitányság állományának tagjait, a közterület-felügyelet és polgárőrség kollégáit, akik a kijárási korlátozások betartásának ellenőrzésével vállaltak kulcsfontosságú szerepet a védekezésben.

A Polgármesteri Hivatal és a Kormányhivatal dolgozói mindent megtettek a közigazgatás zökkenőmentes működése érdekében. Zokszó nélkül és rendkívül hatékonyan készítették elő a Helyi Operatív Törzs döntéseit és hajtották végre az intézkedéseket. Az önkormányzati képviselők döntő többsége pedig folyamatosan monitorozta saját körzetét, tájékoztatta a döntéshozókat és a lakosságot az aktuális lokális helyzetről. Ők is gyakran vállaltak önkéntes munkát az emberek megsegítésében.

Nagy büszkeség számomra, hogy mindig számíthatunk a kerületi vállalkozókra! Jelentős anyagi hozzájárulással, tárgyi felajánlással, térítésmentes szolgáltatással járultak hozzá ahhoz, hogy biztonságosabbá tegyék a kerületiek mindennapjait.

A kereskedelemben és a szolgáltató szektorban dolgozók mindennapos áldozat- és kockázatvállalása tette lehetővé, hogy otthonunk falai között sem szenvedtünk hiányt semmilyen nélkülözhetetlen dologban.

Számtalan magánszemély maszkok varrásával, önkéntes munkájuk felajánlásával vagy pénzadománnyal támogatta a kerületi védekezést, és tett bizonyságot önzetlenségéről.

Hálásan köszönöm végül azoknak, akik érdekes módon azzal segítettek, hogy „nem tettek semmit”. Az, hogy a budafok-tétényiek többsége betartotta a korlátozásokat és otthon maradt, döntő fontosságú volt, hiszen a találkozások minimalizálásával jelentősen lassítani tudtuk a fertőzés terjedését.

Ha továbbra is figyelünk egymásra és betartjuk a szabályokat, a szorongás helyét hamarosan béke veheti át, a fejükre állt hétköznapok pedig régi medrükbe térhetnek vissza.

Karsay Ferenc

polgármester

 


 

Képviselő-kereső

Találja meg az Ön képviselőjét. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik:


Iskolai körzet-kereső

Találja meg az Önhöz tartozó iskolát. Kérjük adja meg, melyik utcában lakik: