keresett cimke:


Találat a programok között

2017-10-29

Nemzeti összefogás

Budafok-Tétényben idén is fellobbannak a székely szolidaritás lángjai

Október utolsó vasárnapján a székely autonómiá&eacu

2017-04-29

Civil összefogás

Budafok-Tétényi Civil Szervezetek Napja

Meghívó   a Budafok – Tétényi Civil Szervezetek Napj&a

Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2021-04-24

Összefogás

Példa nélküli összefogás Budafok-Tétényben

A rendhagyó közös videóban az összes frakció képviselője együttesen kéri a kerületieket, hogy regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra. 

2020-05-01

Összefogás

Bölcsődei segítség a Mamásotthonnak

Az otthonban élő gyermekek megújult, füves udvart vehettek birtokba a XXII. kerületi Egyesített Bölcsőde segítségének köszönhetően.

2019-12-14

Összefogás

Nyitott szívvel! - Videóval frissítve!

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékkal élő emberek világnapjává december 3-át, hogy ezzel is felhívja a társadalom figyelmét ezen embertársaink minden napi problémáira.

2019-12-10

Nemzeti összefogás

Egy aláírás a nemzeti régiók védelméért

Aláírásával most hozzájárulhat, hogy az Európai Unió kezelje kiemelten a nemzeti kisebbségi régiókat, így segítve az elszakított területeken élő magyarság identitásának megőrzését is. A kezdeményezés online is aláírható.

2019-11-25

Összefogás

Szeretem az iskolám! - Videóval frissítve!

A Hugonnai Vilma Általános Iskola diákjai nagyon szeretnek suliba járni. Az elmúlt időszakban sok minden történt az intézmény falain belül és kívül egyaránt. Megújult játszóudvar, tiszta kifestett folyosók, iskolaújság, modern padok és összetartó segítő szülői közösség. Még családiasabb lett a légkör a hugonnaiban, amit a gyerekek és a pedagógusok is észrevesznek.

2018-12-13

Összefogás

Marci kutya a Városházán

Szerda reggel egy fiatalember hozott be egy elkóborolt kutyát az önkormányzathoz, segítséget kérve a gazdához való visszajuttatásban.

2018-10-30

Nemzeti összefogás

Őrtűzgyújtás Székelyföldért

Idén is fellobbantak a székely szolidaritás lángjai Budafok-Tétényben. Október 28-án várták a kerület lakosságát és minden érdeklődőt a Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon tartott őrtűzgyújtásra, ezáltal jelezve a székely autonómiatörekvések melletti kiállást.

2018-07-17

Civil összefogás

Csángó keresztgyerekek nyaralása a kerület támogatásával

Idén is vendégül látták a lábnyiki csángó gyerekeket budafok-tétényi „keresztszüleik”, akik az önkormányzat támogatásával a Balatonnal és Budapesttel is megismerkedhettek a közel kéthetes nyaralás alatt.

2018-01-22

Nemzeti összefogás

Nemzeti összefogás – a Klauzál Gitár Band Himnusz kisfilmje a magyar kultúra napjára

Több kerületben élő csángó és székely családot sikerült bevonni abba az összefogásba, amely a Klauzál Gitár Band felhívására jött létre. A film a Klauzál Ház pályázati zsűrijének különdíját nyerte el.

2018-01-22

Nemzeti összefogás

ÁLLJUNK KI A HATÁRON TÚLI MAGYAROK JOGAIÉRT!

A Rákóczi Szövetség arra kéri a magyarországi választópolgárokat, hogy a magyar nemzeti közösségek érdekében írják alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést.

2017-11-22

Összefogás

Újbudai faültetés budafok-tétényi közreműködéssel

Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a parlament külügyi bizottságának elnöke és Király Nóra, Újbuda alpolgármestere is részt vett a „férfiak felelősségét” jelképező faültetésen a szomszédos Újbudán.

2017-11-06

Nemzeti összefogás

A Székely Autonómia Napja - Őrtűzgyújtás Székelyföldért Budafok-Tétényben - Videóval frissítve!

Jelképes őrtüzet gyújtottak a székely autonómiáért Budafok-Tétényben vasárnap. A viharosra fordult időjárás, az erős széllökések miatt a rendezvényt az eredeti tervvel ellentétben zárt térben, a Városháza dísztermében tartották, ahol gyertyákat lobbantottak lángra.

2017-11-03

Civil összefogás

„Mindenki fontos!”- tegyünk egymásért közösen!

Az önkormányzat a hajléktalan-ellátásért felelős szervezetekkel együttműködve, kéri a lakosság segítségét, támogatását is amennyiben közrendet, illetve köztisztasági szabályokat sértő, antiszociális utcai magatartást észlelnek, tapasztalnak a kerületben. De azon egyedül élő idősek, elesettek felkutatásához is kéri az önkormányzat a segítséget, akik leggyakrabban nem jelentkeznek maguktól a segítségért.

2017-10-29

Nemzeti összefogás

Budafok-Tétényben idén is fellobbannak a székely szolidaritás jelképes lángjai, ezúttal a Városháza dísztermében - HELYSZÍNVÁLTOZÁS a viharos időjárás miatt!

Október 29-én a székely autonómiáért gyújtanak jelképes őrtüzet, gyertyalángokat a Városháza dísztermében. Az önkormányzat 15.30-tól mindenkit szeretettel vár az eseményre!

2017-09-19

Civil összefogás

Az önkormányzat, a Herman Ottó Intézet és egy kerületi katolikus közösség is csatlakozott idén a TeSZedd-akcióhoz

A kerület három alpolgármestere, a Baross Gábor-telepi Jézus Szíve Templom híveinek egy csoportja, és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak idén is az immár 7. alkalommal megrendezett, három napos TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért kezdeményezéshez.

2017-08-12

Civil összefogás

Lábnyiki csángó gyermekek balatoni nyaralása budafok-tétényi „keresztszülők” támogatásával

Két napon át Bogó Ágnes és Bakos Miklós biztosított számukra élményekben gazdag, színes programokat.

2017-08-01

Civil összefogás

Augusztus 1-én a rendőrkapitányságon: Adj vért, életet menthetsz vele!

Minden napra kellene egy ”jó cselekedet”: a mai legyen az, hogy délután elmegyünk vért adni a kerületi rendőrkapitányságra.

2017-06-10

Nemzeti összefogás

Lélekemelő zarándoklat 18. alkalommal Csíksomlyóra

Idén is kirándulásokkal és kulturális programmal színesítették a budafok-tétényi keresztalja pünkösdi zarándoklatát

2017-06-01

Civil összefogás

KÖZÖS SIKER! - Az Egyesített Bölcsőde Rózsakert tagbölcsődéje nyerte a Családháló 2016 díjat!

Pár napja a budafokteteny.hu-n is arra buzdítottunk, hogy szavazzunk minél többen a Rózsakert tagbölcsire! „Köszönjük a szavazatokat! Nagyon büszkék vagyunk!!!” – reagált a friss hírre Karsay Ferenc polgármester.

2017-03-22

Összefogás

Szandi és a bűvészbajnok kápráztatta el a gyerekeket a Camponában - Videóval frissítve!

Mosolyt varázsolni a gyermekek arcára, kizökkenteni őket a mindennapokból – ezt a szép feladatot vállalta a Campona és a Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ.

2017-03-06

Összefogás

Sikertörténet a kerületben – egy eltűntként körözött idős svájci férfit sikerült azonosítani és hazajuttatni

Akár rosszul is végződhetett volna, de happy end-del ért véget annak az idős svájci férfinak a története, aki többnyire akaratlanul keveredett Budafok-Téténybe. Szombat éjjel egy zavartan viselkedő, rossz állapotban levő férfiről kapott bejelentést a kerületi rendőrség. Kiderült, a 85 éves bácsi svájci állampolgár, és egy családi konfliktus után indult útnak Magyarországra.

2017-02-24

Összefogás

Budafok-Tétényi óvodapedagógus a 2017-es Pedagógus Oscar TOP 3 jelöltjei között. Szavazzanak rá!

Az a megtiszteltetés érte kerületünket, hogy a Leányka Tagóvoda egyik óvodapedagógusa, Homoki Olga bekerült 2017-es Pedagógus Oscar TOP 3 jelöltjei közé a döntőbe. Ezúton kérünk minden Budafok-Tétényi lakost, hogy támogassák egy-egy „kedveléssel”, lájkkal, esetleg megosztással kerületünk jelöltjét! Fogjunk össze!

2017-02-21

Összefogás

Negyven mezőkaszonyi iskolásnak és családjának jutott a budafok-tétényi adományvonalra érkezett támogatásokból és egyéni felajánlásokból

Alapvető élelmiszereket, édességet és ruhaneműt is tartalmaztak azok az egységcsomagok, amelyeket a kaszonyi iskola leginkább rászoruló tanulói kaptak. Zugmann Péter alpolgármester a delegáció vezetőjeként egy új színes nyomtatót is átadott testvértelepülésünk iskolájának.

2017-02-13

Összefogás

Adni és kapni: lábnyiki csángó gyerekek első „rokonlátogatása” kerületünkben

A 16 gyerek, 9 szülő és 2 tanítónő érkezett a lábnyiki Magyar Ház delegációjaként a moldvai Bákó megyei településről, amely az egyik legkeletibb magyarok lakta falu Romániában. Három eseménydús napot töltöttek nálunk, Budafok-Tétényben.

2017-01-31

Összefogás

Ne csak ünnepekkor gondoljunk rájuk! Aki segíteni szeretne a mezőkaszonyi rászoruló gyerekeken, most (is) megteheti.

Budafok-Tétény önkormányzatának delegációja, Zugmann Péter alpolgármester vezetésével február közepén, a helyszínen ad át tartós élelmiszer adománycsomagokat a mezőkaszonyi iskola vezetésének, illetve az iskola leginkább rászoruló diákjainak. A rendkívül hideg, téli időszakban még inkább elkel a segítség, lehetőségeikhez mérten adományozzanak.

2017-01-31

Összefogás

Az önkormányzat is segít az extrém hidegben

„Mindenki fontos!” – Ilyenkor, a nagy hidegben különösen fontos az összefogás: segítsünk a rászorulókon!

2017-01-23

Összefogás

Adománygyűjtés az olaszországi busztragédiában elhunytak családtagjainak

A budafok-tétényi központú Ökumenikus Segélyszervezet az egész országot sokkoló tragédia utáni gyászban lehetőséget szeretne biztosítani mindenkinek, hogy szolidaritását fejezze ki a Verona közelében történt buszbalesetben érintett családokkal.

2017-01-18

Összefogás

Segíteni egész évben

A Campona idén is szeretne segíteni, így a 2017-es programok csaknem mindegyikét úgy tervezik, hogy ahhoz kapcsolódó jótékonysági akcióval is segítsék a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ munkáját.

2017-01-17

Összefogás

Tüzifát gyűjtünk a kerületben élő nagycsaládos, idős, rászorult embereknek

A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ a rendkívüli hideg miatt, a kerületi vállalkozók önzetlen felajánlását várja

2016-12-15

Összefogás

Egyedülálló jótékonysági kezdeményezés a fővárosban

Negyedmillió forint a 22. kerületi rászoruló családoknak a budafok-tétényi „kerület kenyere” háromhavi eladási bevételeiből az önkormányzat támogatásával.

2016-12-12

Civil összefogás

Idén is sikerrel járt a budafok-tétényi „civil” Mikulás és csapata

Idén mintegy 140 kerületi gyerek találkozhatott személyesen a budafok-tétényi „Mikulás-csapattal”. A zsákjában lapuló mind a 67 darab ajándékcsomagot kiosztotta a budafok-tétényi gyerkőcöknek a jóságos Télapó.

2016-11-04

Összefogás

Licitáljunk a beteg Bogi megsegítéséért!

Laár András és Hevesi Tamás is támogatja az agykárosodást szenvedett budafoki tinédzsert - „Együtt egy este Bogiért”

2016-10-31

Összefogás

Budafok-Tétényben is fellobbant idén is a szolidaritás lángja

Őrtűz égett a székelyek szabadságáért, Székelyföld autonómiájáért.

2016-10-28

Összefogás

Őrmáglyát gyújtunk idén is Budafok-Tétényben a székelyek szabadságáért

Vasárnap a Székely Nemzeti Tanács felhívására idén is őrmáglyák, őrtüzek gyúlnak szerte a Kárpát-hazában és a nagyvilágban.

2016-10-04

Összefogás

240 ezer forint adományt gyűlt össze a Futafok jótékonysági futamán

Az idei jótékonysági futamon kerületi vállalkozások és civil szervezetek vettek részt.

2016-09-08

Összefogás

Kárpátaljai gyermekek étkeztetésében segít a Magyar Református Szeretetszolgálat és Budafok-Tétény önkormányzata

Online adománygyűjtő honlap indult a kárpátaljai iskolai étkeztetés, illetve a magyar oktatás támogatására.

2016-09-07

Összefogás

Add magad!

Bocskor Bíborkával és új arculattal indult el a regisztráció az idei 72 órára

2016-08-03

Civil összefogás

Segítsük együtt a kerületi rászorulók iskola- és óvodakezdését!

A Campona játszóház adománygyűjtő dobozába várunk minden új, vagy még jó állapotú tanszert és felszerelést, ruházatot, ami az iskolába, óvodába szükséges.

2016-03-03

Összefogás

Újabb budafok-tétényi felhívás a magyarországi önkormányzatokhoz

Összefogásra, további támogatásra van szükség: a kárpátaljai magyar gyerekek napi egyszeri iskolai étkezése is veszélybe került! - „A hosszú távú segítségnyújtásban hiszünk”

2015-12-18

Összefogás

Kárpátaljai magyar médiavisszhang

A kárpátaljai magyar média is beszámolt a budafok-tétényi önkormányzat és a Fidelitas cipősdoboz-akciójáról.

2015-12-11

Összefogás

Példaértékű összefogással valósult meg a Nagytétényi Sváb Emlékhely környezetbarát díszkivilágítása

Félmillió forint értékű felajánlást tett a Budafoki székhelyű PACKERS-LIGHT Kft. a Nagytétényi Polgári Kör kezdeményezésére, az önkormányzat közreműködésével.

2015-12-07

Összefogás

Nagy örömmel fogadták a Budafok-Tétényi Mikulás ajándékokat a kárpátaljai társtelepülésen, Mezőkaszonyban

67 személyre szóló Mikulás-csomagot és öt felújított asztali számítógépet adott át pénteken a Beregszászhoz közeli Mezőkaszony óvodásainak és önkormányzati intézményeinek a Budafok-Tétényi önkormányzat és a 22. kerületi Fidelitas képviselőiből álló Mikulás-delegáció.

2015-11-30

Összefogás

Szív alakú mézeskalácsok

Budafok-Tétény is beszállt az Ökumenikus Segélyszervezet húszéves jótékonysági akciójába

2015-10-29

Összefogás

Őrtűz égett Székelyföldért Budafok-Tétényben is

Ismét élére állt Budafok-Tétény a nemzeti összefogásnak, amikor felhívással fordult a hazai települési önkormányzatokhoz: csatlakozzanak őrtüzek gyújtásával a székelyföldi kezdeményezéshez.

Találat az oldalak között

Találat a dokumentumok között