keresett cimke:


Találat a programok között

2018-12-16

Budafok-Tétény

Közmeghallgatás-Német Nemzetiségi Önkormányzat

A Budapest XXII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2018. dec

2018-11-30

Budafok-Tétény

Közmeghallgatás-Roma Önkormányzat

A Budapest XXII. kerületi Roma Önkormányzat 2018. november 30-án (p&eacut

2018-11-15

Budafok-Tétény

Közmeghallgatás

HIRDETMÉNY   Tájékoztatom a kerület polgárait, hogy Bu

2017-10-31

Budafok-Tétény

Muskátliosztás

A kerület virágosítására minden évben nagy hangsúlyt

2017-10-30

Budafok-Tétény

Muskátliosztás

A kerület virágosítására minden évben nagy hangsúlyt

Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2021-07-26

Budafok-Tétény

Állampolgársági eskütétel a Városházán

Július 15-én a Városházán ünnepélyes keretek közt hárman tettek állampolgári esküt Szepesfalvy Anna alpolgármester előtt.

2021-06-28

Budafok-Tétény

Felavatták a Nepomuki Szent János szobrot - Videóval frissítve!

A Hosszúhegy téren található felújított alkotás kerületünk egyik legrégebbi szobra. A műalkotást Karsay Ferenc polgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes leplezte le.

2021-06-07

Budafok-Tétény

Kivirágzott a kerület! - Videóval frissítve!

Sikeresen lezajlott a kerületi önkormányzat 2021-es tavaszi virágosztási programja. A palántákat idén is a Fitoland Dísznövénykertészet biztosította az eddig megszokott kiváló minőségben.

2021-06-04

Budafok-Tétény

Régi fényében tündököl a budafoki mentőállomás kerítése

Önkéntesek festették le a kerítést, a munkálatokhoz szükséges eszközöket a kerületi önkormányzat egyik stratégiai partnere biztosította.

2021-05-17

Budafok-Tétény

Huszonnyolcan kaptak magyar állampolgárságot

Május 6-án és 13-án összesen huszonnyolcan tettek állampolgári esküt Budafok-Tétény Polgármesteri Hivatalában.

2021-03-19

Budafok-Tétény

Graffitimentesítés a kerületben

A kerületi falakon éktelenkedő firkákat az önkormányzathoz tartozó Városüzemeltetési Csoport akciójának keretében Budafok-Tétény számos pontján átfestették.

2021-03-11

Budafok-Tétény

Küzdelem a Czuba-villa felújításáért

Immár négy éve van magántulajdonban a kastély. A Budafok-Tétény Önkormányzatával kötött szerződésekben az új tulajdonos vállalta a műemlék épület felújítását. A kerület azóta is küzd, hogy ez mielőbb megtörténjen.

2021-02-04

Budafok-Tétény

A különleges jogrend alatt is rendszeresek a frakcióegyeztetések

Idén harmadik alkalommal hívta össze Karsay Ferenc polgármester a helyi frakcióvezetőket, hogy lehetőséget biztosítson valamennyi politikai párt és helyi szervezet számára a személyes véleménynyilvánításra a legfontosabb, kerületünket érintő kérdésekben. Közös nyilatkozattételre kérte a résztvevő frakcióvezetőket, illetve Budafok-Tétény 2021-es költségvetéséről is előzetesen tájékoztatta a jelenlévőket.

2021-01-22

Budafok-Tétény

Újabb egyeztetés a frakcióvezetőkkel

Január 20-án Karsay Ferenc polgármester ismét egyeztetésre hívta a Budafok-tétényi képviselő-testület frakcióinak vezetőit, hogy a rendkívüli jogrend idején is biztosítsa az önkormányzati döntésekkel kapcsolatos javaslatok és véleményezés lehetőségét valamennyi frakció számára. A napirendek között szerepelt a közös értékek és együttműködési irányelvek meghatározása, a helyi médiahasználat szabályozása, a kommunikációs alapelvek lefektetése és a Fővárosi forrásmegosztás véleményezése is.

2021-01-22

Budafok-Tétény

A magyar kultúra napja: Himnuszunk születésnapját ünnepeljük

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

2021-01-12

Budafok-Tétény

Dermesztő napok jönnek, figyeljünk rászoruló társainkra

Az idei tél talán leghidegebb napjai elé nézünk, ilyenkor különösen fontos, hogy észrevegyük, ha valaki segítségre szorul.

2020-12-31

Budafok-Tétény

Idén a tűzijáték is más lesz

A járvány miatt olyan óvintézkedések is születtek, amelyek a szilveszteri tűzijátékra vonatkoznak. - adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

2020-12-18

Budafok-Tétény

Újabb két zebra segíti a gyalogos közlekedőket

A kerületi zebraprogram keretében a kerületi önkormányzat öt helyen épít új gyalogos-átkelőhelyet. A Tegzes utcában a Szabina és a Kapisztrán utca közötti szakaszon, a Háros utcában a Jégmadár utcánál már el is készült a kivitelezés.

2020-12-17

Budafok-Tétény

Tájékoztatás a téli igazgatási szünetről

A Polgármesteri Hivatal 2020. december 21. napjától 2020. december 31. napjáig igazgatási szünetet tart.

2020-12-17

Budafok-Tétény

Budafok-Tétény, a gondoskodó közösség

A humán területen végzett munkájáról adott ki színes kiadványt Budafok-Tétény önkormányzata, amelyet a Városházi Híradó mellékleteként és online is olvashatnak a kerületiek.

2020-12-16

Budafok-Tétény

Idén sem marad el a naptárosztás

Budafok-Tétény Önkormányzata 2020. december 18-án, pénteken 11.00–13.00 óra között, az Oroszlános udvarban tartja az idei naptárosztást.

2020-11-27

Budafok-Tétény

Önzetlen segítség az idősek egészségének védelméért

Kiemelt hatékonyságú vitaminkészítményt kaptak az idősek és a gondozásukat segítő dolgozók a GAL Vital SynergyTech Kft. jóvoltából.

2020-11-02

Budafok-Tétény

Más formában, de idén is lesz lomtalanítás - Videóval frissítve!

Az önkormányzat és az FKF közötti egyeztetések eredményként idén november 4. és november 12. között az FKF gyűjtőpontos lomtalanítást szervez kerületünkben, amely az egészségügyi helyzetre tekintettel előzetes időpontregisztrációhoz kötött. A szociálisan rászorulók az önkormányzatnál jelezhetik amennyiben segítséget kérnek a lomok elszállításában.

2020-10-22

Budafok-Tétény

Megkezdődnek a kisrepülők zajszintmérései

Bár a hatóságok részéről nem történt változás az ügyben, az önkormányzat folytatja a reptéri zaj problémája elleni küzdelmet és ennek következő lépéseként zajszintméréseket végeztet.

2020-10-21

Budafok-Tétény

Öltözzön díszbe a kerület!

Október 23. alkalmából is tűzzük ki a nemzeti lobogót – kéri az önkormányzat a lakosságtól.

2020-10-18

Budafok-Tétény

Tűrhetetlen viselkedés a testületi ülésen

Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester asszony közleményben tájékoztatott az október 15-ei testületi ülésen és az utána történt durva incidensről, mely szerint Kóber György képviselő majdnem tettlegességig fajuló magatartásával ellentétes véleménye miatt fenyegette őt.

2020-10-13

Budafok-Tétény

Saját hibáján kívül került volna utcára

Egy budafoki idős asszony fia tartozása miatt veszítette el a házát. A Budafoki-Felsővárosi Jézus Szíve Plébánia értesítette a helyzetről az önkormányzatot, amely azonnal az asszony megsegítésére sietett, így sikerült egy idősotthonban elhelyezni őt.

2020-09-28

Budafok-Tétény

Óvodai mustkészítés

Hagyományteremtő céllal rendezték meg az első szüreti mulatságukat a Maci Tagóvodában szeptember 16-án, melyre az intézmény apraja-nagyja lelkesen készült.

2020-09-15

Budafok-Tétény

Pozitív hírek a reptéri zaj ügyében

Megváltozhat az iskolakör útvonala, így csökkenhet a repülők által okozott zajszennyezés, amely sok, kerületben lakó életét nehezítette meg — erről állapodott meg Karsay Ferenc polgármester és a Budaörsi Repülőtér vezetősége. Jelenleg a hatóság jóváhagyására várnak.

2020-09-10

Budafok-Tétény

Átrendszámozta taxiját a betörőpáros sofőrje

A budapesti rendőrök, köztük kerületünk rendőrei fél órával egy betörést követően ütöttek rajta a trión.

2020-08-29

Budafok-Tétény

Állampolgársági eskü Budafok-Tétényben

Augusztus 27-én huszonkilencen vehették át Budafok-Tétény Polgármesteri Hivatalának Dísztermében a honosítási okiratukat, miután Magyarország köztársasági elnöke kérelmükre honosította őket.

2020-08-24

Budafok-Tétény

Babazászló az önkormányzat épületén

Budafok-Tétény önkormányzata is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívásához, így Karsay Ferenc polgármester elsők között tűzette ki a babazászlót.

2020-08-24

Budafok-Tétény

Játszótéri homokozók árnyékolása

Az Arany János-lakótelepi, valamint az Irsai Olivér utcai játszóterek kaptak új napvitorlákat.

2020-08-13

Budafok-Tétény

Folyamatosak a fertőtlenítések a kerületi bölcsődékben és óvodákban

Második alkalommal végeztek ózongenerátoros fertőtlenítést a Napocska Napközi Tagóvodában. Ha szükséges, a kerületi bölcsődék és óvodák vezetői kérhetik a többszöri fertőtlenítést az önkormányzattól.

2020-08-11

Budafok-Tétény

Megkezdődtek a Bartók Béla úti lakótelep fáinak ápolási munkálatai

Az elmúlt hetekben az önkormányzat szakemberek bevonásával megvizsgáltatta a lakótelep fáit, amelyek többsége koránál fogva kisebb-nagyobb betegségben szenved, így rendszeres ápolásra szorul. A most tervezett karbantartási munkákkal érintett terület a Bartók Béla út- Batthyány utca – Társasház utca – Tenkes utca által határolt tömb.

2020-08-06

Budafok-Tétény

Graffitimentesítés

A tavaszi graffitimentesítés óta újra megrongált trafóház festését ezúttal az önkormányzat végeztette el Budafok-Tétény rendezett városképének megtartásáért.

2020-07-31

Budafok-Tétény

Döntöttek a kerületi díjazottakról

A képviselő-testület július 9-i ülésén döntött arról, idén kik kapják a kerületi díjakat. A díjazottak szeptember 4-én vehetik át elismerésüket.

2020-07-22

Budafok-Tétény

Hónapok óta tart a Leányka utcai „üzemzavar elhárítás”

Szinte járhatatlan, gyalogosok elől elzárt járdaszakaszok, sittkupacok, akadályok fogadják és okoznak bosszúságot a Leányka utca lakóinak és az arra közlekedőknek. A közműszolgáltatók tájékoztatása szerint üzemzavar elhárítását végzik. Budafok-Tétény Önkormányzata felszólította a szolgáltatókat az elmaradt engedélyeztetés miatt, továbbá minőségi helyreállítást vár el.

2020-06-19

Budafok-Tétény

Nyári zárvatartás az intézményekben

Az Egyesített Bölcsőde tagbölcsődéinek és az Egyesített Óvoda tagóvodáinak nyári zárvatartását úgy határozták meg, hogy az egész nyár folyamán biztosított legyen a gyermekek ellátása.

2020-06-04

Budafok-Tétény

Harangavatás Budatétényben - Videóval frissítve!

Ünnepélyes keretek között került a helyére a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új épületének harangja.

2020-06-03

Budafok-Tétény

Fakarbantartást végeznek a Bartók Béla-lakótelepen

A nagytétényi lakótelep egyik társasházából érkezett megkeresés, amelyben egyes fák visszavágását kérték. A helyszíni bejárás során minden fát megvizsgáltak a balesetveszély elkerülése érdekében.

2020-05-28

Budafok-Tétény

Virág helyett zöldségpalánták a kerületieknek - Videóval frissítve!

5000 darab zöldség palántát ajándékozhatott Budafok-Tétény Önkormányzata a kerületben élőknek a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ „Gondozd otthon” kampányának köszönhetően. A minden évben megtartott tavaszi virágosztás helyett idén paradicsom-, paprika- és uborkapalántát vehetnek át az igénylők a Maradj Otthon! Segélyszolgálattól.

2020-05-25

Budafok-Tétény

Üzembe helyezték az ivókutakat

Több mint 40 helyszínen vehetik használatba a kerületiek az önkormányzat által fenntartott ivókutakat. Fontos, hogy használatukkor külön figyelmet fordítsunk a higiéniai szabályok betartására.

2020-04-07

Budafok-Tétény

Több pénz juthat a kerületben a védekezésre

A módosított költségvetésben forrást különítettek el a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

2020-03-03

Budafok-Tétény

Ismét működik az élelmiszerosztás

Az önkormányzat jóvoltából folytatódik az élelmiszeradomány-osztás, ahol zöldséget, gyümölcsöt és péksüteményeket vehetnek át a rászorulók.

2020-03-02

Budafok-Tétény

Hírek, programok házhoz: hírlevél Budafok-Tétényről

Ma, azaz március 2-ától indul Budafok-Tétény Önkormányzatának hivatalos elektronikus hírlevele. A hét legfontosabb kerületi és önkormányzati hírei, válogatás a városrész rendezvényeiről, eseményeiről. Iratkozzon fel Ön is!

2020-02-25

Budafok-Tétény

Veszélyes, ezért kivágják az egyik gesztenyefát a Szent István téren - Frissítve!

A Szent István téri fák műszeres ellenőrzése során fény derült arra, hogy az egyik gesztenyefa nagy mértékben károsodott, így kockázatot jelent az arra járókra és a környező épületekre. A veszély elhárítása érdekében a fa haladéktalan kivágásáról döntöttek, amelyre várhatóan még a héten sor kerül.

2020-02-21

Budafok-Tétény

Elviselhetetlen a kisrepülők zaja, a polgármester támogatja a lakossági petíciót

Karsay Ferenc polgármester a Képviselő-testület elé terjesztette azt a lakossági kezdeményezést, amely a Budaörsi Repülőtér működéséből eredő zajhatás csökkentését célozza. Továbbá kezdeményezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium Repülőtéri és Légiforgalmi Hatósági Felügyeletnél a szükséges hatósági intézkedések megkezdését.

2020-02-16

Budafok-Tétény

Gyógyszer helyett gyógyteák - Videóval frissítve!

Tanítás utáni teaházat szerveztek a harmadik és negyedik osztályos tanulóknak a Herman Ottó Általános Iskola éttermében.

2020-02-14

Budafok-Tétény

Ingyenes korcsolyázás a Valentin-nap jegyében

Február 13-án, Bálint-nap előestéjén díjmentes korcsolyázási lehetőséggel és apró meglepetésekkel várták a budafok-tétényieket a Szieszta ponton.

2020-02-12

Budafok-Tétény

Nagy Dumások a József Attila Színpadán – Ádámok és Évák Ünnepe

A Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói a József Attila Színházban adták elő művüket, mellyel elnyerték a „Legtanulságosabb produkció” díjat.

2020-02-10

Budafok-Tétény

Közjegyzői percek - Családtámogatások élettársaknak

Dr. Toldi Judit közjegyzővel az élettársak által is igénybe vehető családtámogatások lehetőségeiről beszélgettünk.

2020-02-04

Budafok-Tétény

SNI gyerekek intézményi ellátása

Csepeliné Faragó-Tóth Gabriellát az Egyesített Bölcsőde vezetőjét és Lőrincz-Vámosi Veronika gyógypedagógust kérdeztük az SNI-s gyerekek ellátásáról.

2020-01-20

Budafok-Tétény

Tisztázzuk a budafok-tétényi erőviszonyokat!

Mint ismeretes, január 19-én Budafok-Tétény 8. választókörzetében új időközi választást tartottak az október 13-ai választásokon született szavazategyenlőség miatt. Számos sajtóorgánum a tegnapi választás során kialakult erőviszonyokról tévesen informálta a közvéleményt. Karsay Ferenc polgármester nyilatkozata.

2020-01-07

Budafok-Tétény

Euro2020 Host City Budapest - legyél önkéntes a foci EB-n!

A 16. UEFA EURO2020 Labdarúgó Európa-bajnokság szervezősége a kerületünkből is keres önkénteseket a verseny időszakára. A programban résztvevő fiatalok számos juttatást és ajándékot kapnak, a ledolgozott órák az iskolai közösségi szolgálatban is elszámolhatók.

Találat az oldalak között

Budafok-Tétény

A település

Budafok–Tétény a főváros XXII. kerülete, Budapest délny

Találat a dokumentumok között