keresett cimke:


Találat a programok között

2018-01-18

Felhívás

Lakossági fórum - Új Kerületi Építési Szabályzat készül

Új kerületi építési szabályzat készül – in

2017-12-09

Felhívás

Közmeghallgatás - Budapest XXII. kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat

Budapest XXII. XXII. kerületi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 20

2017-11-16

Felhívás

Közmeghallgatás a Városházán

HIRDETMÉNY Tájékoztatom a kerület polgárait, hogy Budafok-T&ea

2015-05-19

Felhívás

IV. TURISZTIKAI KEREKASZTAL MEGBESZÉLÉS

A kerekasztal megbeszélésre várják az önkormányzatok, turi

Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2021-06-18

Felhívás

Hőségriadó

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2021.június 19. és 22. között II. fokú hőségriadót adott ki.

2021-06-11

Felhívás

Ebtartók figyelem!

A XXII. kerület Arany János utcai futtatóban kutyamérgezés gyanúja lépett fel.

2021-06-09

Felhívás

Szavazzon! Egymilliárd forint sorsáról dönthetnek a budapestiek

Május 17-től megnyílt a szavazás Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének ötleteire. A budapestiek számára most következik a fővárosi részvételi költségvetés legizgalmasabb szakasza, a nyilvános szavazás, melyen eldől, hogy mely ötletek lesznek azok, amelyeket a Fővárosi Önkormányzat megvalósít.

2021-06-07

Felhívás

Újabb földutak szűnnek meg Budafok-Tétényben

Kisvárosunkban az alábbi térképen bejelölt útszakaszokon kezdődik meg az utak aszfaltozása.

2021-05-27

Rendőrségi felhívás

Figyelem! Csalók!

A Budapesti Rendőrfőkapitányság felhívja a figyelmet az az időskorú személyek ellen elkövetett "unokázós csalások" veszélyére, valamint annak kezelésében ad tanácsokat.

2021-05-26

Felhívás

"Gyermeknapi nyomozás Budafokról"

500 gombóc fagyival jutalmazza meg a gyerekeket az Önkormányzat

2021-05-25

Felhívás

Pályázati felhívás nyári napközis és ottalvós szervezésű táborokra vonatkozó támogatásra

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet a nyári napközis és ottalvós szervezésű táborozások támogatására.

2021-05-25

Felhívás

Tegyünk közösen a helyi mentőállomásért!

Önkénteseket keresünk a budafoki mentőállomás kerítésének lefestéséhez.

2021-05-19

Lakossági felhívás

Lakossági kötelezettségek a közterületeken

Ahhoz, hogy megőrizzük Budafok-Tétény ápolt, szép látképét, folyamatosan gondoskodnunk kell az ingatlanok előtti területek tisztaságáról, rendben tartásáról. A kerületi önkormányzat most felhívást intéz a lakosság felé az ezzel kapcsolatos feladatok elvégzéséről.

2021-04-29

Felhívás

Pályázatot hirdet az önkormányzat a ,,volt Budafok mozi” meghatározott részének bérbeadására

Pályázatot lehet benyújtani a „Szieszta pontként” ismert ingatlan egy részének hasznosítására, mely által a terület, központi elhelyezkedésének megfelelően bevonhatóbbá válik Budafok belvárosának közösségi életébe és a Bornegyed projektbe.

2021-04-27

Felhívás

Nem marad el idén a virágosztás

Budafok-Tétény önkormányzata egynyári és balkonvirágok osztásával járul hozzá egy szebb, virágosabb kerület megteremtéséhez. Május végén két helyszínen történik majd a virágosztás az aktuális járványügyi helyzet előírásainak megfelelően.

2021-04-07

Lakossági felhívás

Lakossági segítséggel újulhat meg a Barlanglakás Emlékkiállítás

A kerületünkben található Barlanglakás Emlékkiállítás egyedülálló az országban, amely bemutatja a mélyudvaros barlanglakások világát. A kiállítást 2021-ben szeretnénk megújítani, ezért arra kérjük Budafok-Tétény polgárait, osszák meg velünk a Barlanglakással kapcsolatos emlékeiket és fotóikat!

2021-04-02

Felhívás

Lakossági felhívás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre kerületünkben, a korábbi évek gyakorlata szerint.

2021-02-26

Felhívás

Hamarosan kézbesítik a 2021-es adóegyenlegeket

A 2021. I. félévi adószámla-kivonatok előállítása és a posta részére történő továbbítása február 25-én elkezdődött. Határozatot (ezáltal tértivevényes levelet) az ügyfelek nem kapnak, mivel az adórendeleti szabályok változatlanok.

2021-02-23

Felhívás

Felhívás partnerségi egyeztetésre

A kerület önkormányzata a Budafok–Tétény Budapest XXII. kerület Kerületi Építési Szabályzatról szóló 10/2018. (V.03.) önkormányzati rendelet módosítása a Gksz-2/BF/6 jelű építési övezet előírásaira vonatkozóan tart partnerségi egyeztetést.

2021-02-19

Felhívás

Idén is várják a javaslatokat a kerületi díjazottakra

Budafok-Tétény Önkormányzata idén is díjazza azokat, akik példamutató tevékenységükkel segítik közösségünk fejlődését, kiemelkedőt alkotnak kerületünkben.

2021-02-17

Felhívás

Felhívás a kerületi pedagógusokhoz

A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Polgármesteri Hivatala Humánszolgáltatási Irodája ezúton kíván segítséget nyújtani a XXII. kerületben élő, valamint egykoron a kerületben dolgozó pedagógusoknak díszoklevélhez jutásában.

2021-02-02

Felhívás

Ebtartók figyelem!

A Rózsakerti (Rákóczi úti) kutyafuttató területén megállapított giardiózis fertőzés lépett fel a kutyák között. Pár napon belül több kutya giardia tesztje is pozitív lett. Az Önkormányzat a bejelentést követően azonnal lezárta a kutyafuttató területét. Egyeztetett a területileg illetékes hatósági állatorvossal, Dr. Weingart Ágnessel, aki elmondta, hogy különleges intézkedés bevezetése nem indokolt.

2021-02-02

Felhívás

Felhívás partnerségi egyeztetésre

A kerület önkormányzata a Budafok–Tétény Budapest XXII. kerület Kerületi Építési Szabályzatról szóló 10/2018. (V.03.) önkormányzati rendelet módosítása a Kolonics György Általános Iskola telkére (hrsz:220657) vonatkozóan tart partnerségi egyeztetést.

2021-01-07

Felhívás

Szakmai nyelvvizsgára felkészítő online tanfolyam indul a Tomori Pál Főiskolán!

A Tomori Pál Főiskola 2021 tavaszi-nyári (március-május) vizsgaidőszakot megelőzően 40 órás Zöld út szakmai nyelvvizsgára felkészítő online tréninget hirdet angol és német nyelvekből, gazdálkodási és menedzsment szakirányon, középfokon.

2020-12-19

Felhívás

Pályázatot ír ki az önkormányzat a budafoki tűzfalak díszítő festésére

A kopár tűzfalak muráliával, azaz falfestménnyel való díszítésének hagyománya hosszú évekre nyúlik vissza kerületünkben. A mostani pályázat segítségével újabb hét, kerületi fal újulhat meg.

2020-12-04

Felhívás

Ingyen facsemetéket oszt az önkormányzat – Meghosszabbítva!

A 10 millió Fa Alapítvány kerületi csoportjának közreműködésével csemeteosztást hirdetett az önkormányzat, amelyet a nagy sikerre való tekintettel meghosszabbítottak. A fákat továbbra is online, az alábbi honlapon lehet igényelni a készlet erejéig.

2020-12-02

Felhívás

Személyes és családi irathagyatékot keresünk

A II. világháború nem csupán a harcolóktól, de a civil lakosságtól is súlyos áldozatokat követelt. A civilek ellen elkövetett erőszakos cselekmények közül, bár a társadalmi emlékezet részét képezik, a legkevesebbet a nőkkel szemben elkövetett erőszaktételekről tudjuk. Ezen kíván változtatni a Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete elnevezésű projekt.

2020-12-01

Felhívás

Országszerte zártan kell tartani a baromfit

Az országos főállatorvos legújabb határozata Magyarország teljes területén előírja a baromfik zártan tartását a vadon élő madarakkal való érintkezés lehetőségének, ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázatának csökkentése érdekében.

2020-11-19

Felhívás

Ingyen internet a digitális oktatásban tanuló középiskolásoknak

A koronavírus-járvány lassítása érdekében a középiskolákban és az egyetemeken áttértek a digitális oktatásra. Orbán Viktor miniszerelnök november 14-én ennek segítésére hirdette ki a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanuló középiskolások.

2020-11-19

Felhívás

A biztonságért a fűtési szezonban is tenni kell!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fontos szabályokra hívja fel a lakosság figyelmét, amelyek betratásával megelőzhetőek a fűtési szezonban gyakran előforduló balesetek.

2020-11-11

Lakossági felhívás

Legyen több nőről elnevezett utca!

Karácsony Gergely főpolgármester több más polgármester mellett Karsay Ferencet is arra kérte, hogy amennyiben az általa vezetett kerületben egy már elnevezett utcát átneveznének, preferálják a női neveket.

2020-11-10

Felhívás

Figyelem! Csalók élnek vissza a járványhelyzettel

A csalók az önkormányzat által állítólagosan elrendelt fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak illetéktelenül bejutni az otthonokba. Felhívjuk a figyelmet, hogy az önkormányzat a tulajdonos kérése és előzetes egyeztetés nélkül sehol nem végez fertőtlenítést.

2020-11-04

Felhívás

Felhívás a kerületi civil szervezetek részére a képviselő-testület 2021. évi munkatervére vonatkozóan

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete 2020. december 10-i ülésén tárgyalja 2021. évre vonatkozó munkatervét.

2020-11-02

Felhívás

Közösségi faültetés Rózsakerten

A 10 millió fa XXII. kerületi csoportja szervezésében november 7-én 9 és 13 óra között 8 db platánfát ültetnek el a Tűzliliom utca 51 mögötti téren. Várják a csatlakozókat, a részvétel azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

2020-10-30

Felhívás

Újabb lakossági fertőtlenítésekre lehet jelentkezni

A koronavírusból meggyógyult kerületi lakosok jelentkezhetnek otthonuk ózongenerátoros fertőtlenítésére.

2020-10-30

Felhívás

Helytörténeti sétavezető tanfolyam a Klauzál Ház és a Budapest Bornegyede projekt szervezésében

A Budapest Bornegyede - Budafoki Pincejárat projekt egyik legnépszerűbb programja a helytörténeti séta, amely állandó 'teltházzal' fut. A nagy érdeklődésre való tekintettel felmerült az igény, hogy 2021-től szimultán több séta is indulhasson a kerületben.

2020-10-29

Felhívás

Közmeghallgatás lesz november 12-én

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete 2020. november 12-én (csütörtökön) 17, 00 órakor közmeghallgatást tart a Városházán, a Záborszky Nándor teremben.

2020-09-16

Felhívás

Agrárcenzus 2020

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ország valamennyi településére kiterjedő, általános mezőgazdasági összeírást hajt végre, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel. A felvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2374.

2020-09-08

Felhívás

Adománygyűjtés a Szent Bernát Alapítvány Segítő Otthonának támogatására

A Szent Bernát Alapítvány közleménye szerint a koronavírus-járvány második hulláma miatt várható és egyre növekvő kiadásai kapcsán indít adománygyűjtést, mely keretén belül tárgyi és pénzadományokkal segíthetjük munkájukat.

2020-08-12

Felhívás

Szirénapróba időszakos ellenőrzés miatt

A katasztrófavédelem szakemberei 2020. augusztus 13-án végzik a kerületben elhelyezett lakossági riasztó végpontok (veszélyt jelző szirénák) időszakos ellenőrzését, próbáját.

2020-07-17

Rendőrségi felhívás

Légpuskával lövöldöztek

A XXII. kerületi rendőrök keresik a feltételezett elkövetőket.

2020-07-08

Felhívás

Pályázati hirdetmény

Budafok-Tétény önkormányzata nyilvános hasznosítási pályázatra hirdeti meg a Hárosi Duna-parton található, összesen 3,8 ha nagyságú, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok hasznosítását.

2020-07-02

Felhívás

Ingyenes úszás és vízi aerobic

A Budafóka XXII Egyesület MOZOGJ! Programot indított, melynek keretén belül heti 3 alkalommal kínál ingyenes sportolási lehetőségeket.

2020-05-25

Felhívás

Otthon édes otthon

Az Artér Művészeti Egyesület a 2020-ban is meghirdeti a „Budafok-Tétény Ifjú Tehetségei" IV. regionális képzőművészeti rajzpályázatát a XXII. kerületben bejelentett lakcímmel rendelkező 6-19 éves fiatalok, illetve a kerületi általános és középiskolák tanulói részére. Otthon édes otthon címmel.

2020-05-22

Felhívás

Vigyázzunk a védett tőrösdarazsakra!

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés is érkezett Önkormányzatunkhoz nagyméretű darazsak felbukkanásáról.

2020-05-21

Felhívás

Ajándék palánták a kerületieknek - Frissítve!

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ zöldségpalántákat ajándékozott a kerületnek, amelyeket az önkormányzat Maradj Otthon! Segélyszolgálatán keresztül, díjmentesen vehetnek át az előzetesen jelentkezők.

2020-05-14

Felhívás

Házhoz megy a bor

Az önkormányzat célja, hogy a kialakult járványügyi helyzetben is támogassa a kerületi vállalkozókat, köztük a helyi borászatokat. Támogatásukra a Maradj Otthon! Segélyszolgálaton keresztül, díjmentesen szállítják házhoz a kerületi termelők borait.

2020-05-11

Felhívás

Aktuális pályázatok

A Budafok-Tétény önkormányzata által meghirdetett pályázatok számos kérdésben biztosíthatnak támogatást a kerületi lakosság, az itt működő szervezetek számára.

2020-04-03

Felhívás

Bajban az állatok, bajban a HEROSZ

A koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos intézkedések a HEROSZ Alapítvány működését is befolyásolják. A hetente átlagosan 100 látogatót fogadó, kisállatkertként is működő telephelyét ideiglenesen be kellett zárni. Az önkormányzat adománygyűjtő számlát nyit megsegítésükre mindamellett, hogy maga is pénzügyi segítséget nyújt.

2020-04-02

Felhívás

Felhívás a tankötelessé váló gyerekek iskola beíratására

A 2020/2021-es tanítási évre történő iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25.) határozata rendkívüli módon szabályozza.

2020-03-27

Felhívás

Nyiss ablakot Budafok-Tétényre!

Lássuk, Te hogyan látod városrészünket! Játssz velünk a kijárási korlátozás alatt is, és nyerj ajándékot!

2020-03-02

Felhívás

Szeretnél zenekaroddal a 31. Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál fellépői között lenni?

Az elmúlt évek nagy sikerű zenei tehetségkutató versenyét idén is megrendezzük, hogy lehetőséget adjunk új együttesek, muzsikusok bemutatkozásának. Biztosítsd a helyed már most az előadók között, vegyél részt tehetségkutató versenyünkön 2020. május 2-án

2020-02-12

Felhívás

Ebösszeírás - Videóval frissítve!

Az állatok védelméről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § előírása szerint Budafok-Tétény önkormányzatának három évente legalább egyszeri alkalommal kötelessége összeírni a kerületben tartott ebeket, amely 2020. évben ismételten esedékes.

2020-02-11

Felhívás

Pályázati Felhívás – Ray Rezső Vilmos díj

Budafok-Tétény 2020. évi Építészeti Nívódíj pályázata.

Találat az oldalak között

Találat a dokumentumok között