keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2021-09-13

Városfejlesztés

Szeptember végén nyithat a Befogadó játszótér Rózsavölgyben

Hamarosan megnyitja kapuit Budafok-Tétényben a befogadó játszótér.

2021-09-08

Városfejlesztés

Elkészültek a muráliák

Kerületünk újabb tűzfalai színesedtek falfestményekkel az önkormányzati pályázat keretén belül.

2021-08-10

Városfejlesztés

Tovább szépül kerületünk

Budafok-Tétény három helyszínének tűzfalaira kerülnek újabb muráliák, amelyekről a lakosság dönthetett. A falfestmények a nyár végére készülhetnek el.

2021-07-29

Városfejlesztés

Jól halad a budatétényi bölcsőde építése

2019. végén döntött arról a képviselő-testület, hogy Budafok-Tétényben új bölcsödét épít. Ennek kivitelezése 2021. januárjában megkezdődött és a tervek szerint októberben már birtokba is vehetik a gyermekek.

2021-07-19

Városfejlesztés

Parkolók felfestését kezdik meg a héten - Frissítve!

Képviselői és lakossági kérésre Budafok-Tétény számos pontján gépkocsi parkolók burkolati jeleinek felfestését végzi a kerületi önkormányzat megbízásából a FOR-VID Kft.

2021-07-07

Városfejlesztés

Megnyílt a pumpapálya

Hétvégén birtokba vehették a biciklisek a rózsavölgyi villamoselágazásnál épült bringaparkot.

2021-07-01

Városfejlesztés

Hétvégén megnyílik a bringapark

Rózsavölgy bejáratánál, a villamoselágazásnál épült kerületünk új szabadidő parkja. A hosszú évekig elhanyagolt, BKV-s terület végre megújulhatott.

2021-06-28

Városfejlesztés

Kezdődnek a munkálatok a Kossuth Lajos utcában - Videóval frissítve!

Kerületünk legforgalmasabb utcájában június 28-án indul el a gázvezetékek cseréje, amelyet a közmű szolgáltató végez. A kivitelezés hét ütemben zajlik majd, az első ütem a tervek szerint augusztus közepére fejeződik be.

2021-06-04

Városfejlesztés

Folytatódik az utasvárók telepítése - Frissítve!

Az elkövetkező két hétben a kerület több buszmegállójában építési munkálatok kezdődnek, melyek során új utasváró fülkéket telepítenek, illetve cserélik a régieket.

2021-05-10

Városfejlesztés

Új vasúti megálló tervezését kezdik meg Albertfalván

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában foglaltak szerint a Budapest Fejlesztési Központ elindítja a pesti körvasúti megállók tervezését, amely kiterjed egy új vasúti megálló létrehozására Albertfalván is.

2021-04-23

Városfejlesztés

Újabb zebrák Budafok-Tétényben

A kerületi zebraprogram keretében Budafok-Tétény önkormányzata több helyszínen új gyalogos-átkelőhelyet létesített. A Tegzes és a Háros utcai zebrákat már korábban átadták, nemrég pedig az Ady Endre és a Bajcsy-Zsilinszky úton is elkészültek a felfestések.

2021-04-15

Városfejlesztés

Hamarosan elkészülhet az Elágazás park

Folyamatosan zajlanak a villamoselágazásnál épülő pumpapálya kivitelezési munkálatai, időjárás függvényében, várhatóan május második felében vehetik birtokba a kerületiek.

2021-02-22

Városfejlesztés

Kezdődik a Rózsakerti futókör építése - Videóval frissítve!

2021.02.23-án megkezdik a Részvételi költségvetés tavalyi nyertes projektjének kivitelezési munkálatait a Rózsakerti-lakótelepen.

2021-02-11

Városfejlesztés

Nemsokára körbefuthatjuk a Rózsakerti lakótelepet!

A kerületi önkormányzat a Rózsakert u. - Tűzliliom u. - Rákóczi u. nyomvonalon a lakótelepet körbeölelő, részben rekortán gumiburkolatú futópályát épít, melynek hossza meghaladja az 1,5 km-t.

2021-02-11

Városfejlesztés

Hamarosan megkezdődhet a Bringapark építése a Budafoki elágazásnál

A sikeresen lezajlott közbeszerzést követően, február 15. után, időjárástól függően indulhat a kivitelezés. Az Albertfalvai felüljáró melletti elhanyagolt, gondozatlan korábbi BKV-s terület végre megújul.

2021-02-04

Városfejlesztés

Továbbra is zajlik az utak aszfaltozása

2021-ben is folytatódik a kerületi belterületi földutak felszámolása. Budafok-Tétény újabb 5 utca útépítésére nyert támogatást a kormány Budapesti Útépítési Programja keretén belül.

2021-01-27

Városfejlesztés

Új játszóház az Árnyaskert Tagóvodában

A kerületi intézmények karbantartása és felújítása során épült meg az Árnyaskert Tagóvoda új játszóháza.

2021-01-10

Városfejlesztés

A mai nappal megkezdődik az új bölcsőde építése

A 2019. decemberi testületi ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy egy 72 férőhelyes bölcsődeépülettel bővíti a férőhelyek számát a kerületben. 2021. január 4-én aláírásra került a vállalkozási szerződés a közbeszerzési eljárás győztesével, január 7-én pedig a munkaterület átadása is megtörtént, így a kivitelezési munkák is hamarosan megkezdődnek a Terv utca 14/a sz. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanon.

2021-01-07

Városfejlesztés

A vírushelyzet idején sem áll le az óvodák, bölcsődék karbantartása, felújítása

Csakúgy, mint a kerületben élő családok, Budafok-Tétény Önkormányzata számára is kiemelten fontos, hogy gyermekeink kellemes környezetben, modern és biztonságos körülmények között töltsék mindennapjaikat, ezért az intézmények folyamatos gondozása, korszerűsítése fő céljaink közé tartozik.

2021-01-06

Városfejlesztés

Folyamatos a buszvárók korszerűsítése

Budafok-Tétény önkormányzata és a Publimont Kft. utasvárótelepítési programjának köszönhetően 2020-ban tizenhárom helyszínre kerültek ki új utasváró fülkék, amelyből kettőt napelemes hirdetőfelülettel szereltek fel.

2021-01-05

Városfejlesztés

Öt kilométernél is kevesebb földút maradt

Budafok-Tétény öt év alatt készült leaszfaltozni az összes, tizennégy kilométernyi belterületi földútját. A kormány által támogatott program másfél éve indult, és már csaknem a háromnegyedét teljesítették: több mint tíz kilométer földutat számoltak fel. A részletekről Németh Zoltán alpolgármester számolt be.

2020-11-03

Városfejlesztés

Hosszúréti-patak medrének kotrását nem tartja szükségesnek az üzemeltető

A mederkotrás szerepe elsődleges az árvízvédelem szempontjából. Az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek kizárólag a meder tisztítását, a mederszűkítő tárgyak eltávolítást tartja csak szükségesnek a területen. Az önkormányzat saját hatáskörében, valamint az érintett településekkel összefogva is folytatja küzdelmet a patak ügyének rendezése és a lakosság védelme érdekében.

2020-10-27

Városfejlesztés

Szépen halad az utak aszfaltozása

Folyamatosan zajlanak az útépítések kerületünkben a Budapesti Útépítési Program keretében. Így a kerületi belterületi földutak már több mint kétharmada kapott aszfaltburkolatot. A kerületi önkormányzat beruházásait a kormány jelentős forrással támogatja.

2020-10-26

Városfejlesztés

Újabb kutyafuttató épülhet a kerületben

Kiválasztották a nagytétényi kutyafuttató pontos helyszínét, ezzel Budafok-Tétény hatodik kutyafuttatója épülhet meg.

2020-10-19

Városfejlesztés

Új előtető szolgálja a biztonságos várakozást a szakrendelő előtt

A koronavírus miatt hozott szabályok értelmében korlátozott létszámban tartózkodhatnak a rendelésekre érkezők a szakrendelő épületében. Hogy a kint várakozókat is védjék a csapadékos időjárástól, új előtetőt építettek az épület elé.

2020-09-08

Városfejlesztés

Intézményi felújítások a nyár folyamán

Óvodáink, bölcsődéink nyári leállása minden évben jó alkalmat teremt a soron következő felújítási munkák elvégzésére. Bár idén a rövidített zárva tartás kihívás elé állította a szakembereket, de így is sok intézmény szépült meg nyár végére, a munkák pedig az ősz folyamán tovább folytatódnak.

2020-07-21

Városfejlesztés

Megújulhat a Batthyány utcai rendelő

Az önkormányzat képviselő-testülete július 9-én döntött arról, hogy pályázatot nyújtanak be a házi orvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületegyüttesének felújítására. Sikeres pályázat esetén sor kerülhet többek között az épületek energetikai korszerűsítésére, akadálymentesítésére, valamint a vizesblokkok felújítására.

2020-07-21

Városfejlesztés

Folytatódik a zebraprogram a kerületiek biztonsága érdekében

Kerületünk barátságos, biztonságos, kisvárosias jellege miatt kedvelt a kisgyermekes családok és az idősebbek körében is. Budafok-Tétény Önkormányzata ezért korábban úgy döntött, e két korosztály fokozott védelme érdekében elindítja közlekedésbiztonsági programját. Ennek részeként több zebra is megépülhetett kerületünkben.

2020-07-15

Városfejlesztés

Kormánytámogatás a földutak leaszfaltozására

A Miniszterelnökség nemrég arról tájékoztatta Budafok-Tétény önkormányzatát, hogy a kormány 352 225 000 forint vissza nem térítendő támogatást ad a kerületi földutak leaszfaltozására.

2020-07-04

Városfejlesztés

Kosárlabdacsarnok épülhet Budafok-Tétényben

Új sportlétesítmény épülhet a XXII. kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium telkén, amely tovább színesíti Budafok-Tétény sportéletének palettáját. A tornacsarnok tervezett helyszínét július 2-án mutatták be a sajtó képviselőinek.

2020-07-03

Városfejlesztés

Idén is újabb utasvárók épülnek

Folytatódik az utasvárók telepítése a kerületben. Két ütemben, összesen 14 váró épül vagy újul meg a kerületben.

2020-06-13

Városfejlesztés

Jégsátor a kerületi gyerekek örömére

A DunaFok szabadidő-park fölött – ha minden jól megy – hamarosan jégsátor épül, ami csípi a kerületi ellenzéki képviselők szemét. Karsay Ferenc polgármester az alábbiakban eloszlatja a budafoki lakosok esetleges kétségeit a beruházással kapcsolatban. Az egész történet egy kicsit hasonlít a jereváni rádió híradására, csak ellenkező előjellel. Nem Zsigulikat, hanem Mercedeseket, és nem fosztogatnak, hanem osztogatnak...

2020-03-11

Városfejlesztés

Újabb utak kapnak aszfaltburkolatot

További földutakat burkolnak le a kerületben a Budapesti Útépítési Program keretében, amely önkormányzati önrésszel, kormányzati támogatásnak köszönhetően valósul meg.

2020-03-06

Városfejlesztés

Új padlóburkolat kerül a Városháza folyosóira

Az épület emeletének járólapjai megkoptak, így az Örökségvédelmi Hatóság jóváhagyásával újakra cserélik azokat.

2019-12-11

Városfejlesztés

Újabb utak épülnek a kerületben

A Budapesti Útépítési Program keretében közel 6,5 kilométernyi utat aszfaltoztak le Budafok-Tétényben ez évben. Az útépítések jövőre tovább folytatódnak: közel 4 kilométer új szakasz épül meg kormányzati forrásból, az önkormányzat által biztosított önrésszel kiegészítve.

2019-10-10

Városfejlesztés

Megújult a Kőbányász park

A XVI. utca és a Rózsakert utca sarkán található park fejlesztéséről a lakosság bevonásával döntött Budafok-Tétény önkormányzata. A társadalmi egyeztetés alapján, önkormányzati forrásból újultak meg a játszótéri elemek és a sporteszközök.

2019-10-07

Városfejlesztés

Megkezdődött az eszköz- és műszerfejlesztés az Egészséges Budapest Program keretén belül a Káldor Adolf Szakrendelőben - Videóval frissítve!

Megérkezett az első gép a kerületi szakrendelőbe, amelyet az Egészséges Budapest Program keretén belül, önkormányzati támogatással vásárolt az intézmény. Az elsőként érkező terheléses EKG berendezést október 2-án adták át.

2019-09-18

Városfejlesztés

Több mint 85 millió forinttal támogatta a kerületi ingatlanok megújítását az önkormányzat

52 budafok-tétényi ingatlantulajdonos pályázott sikeresen épülete homlokzatának vagy kapujának felújítására az önkormányzat által meghirdetett Budafok-Belváros megújul és a Régi idők új kapui elnevezésű programokban.

2019-09-18

Városfejlesztés

Nyáron is folytatódott az intézmények megújítása

A nyári szünet hagyományosan az intézményi beruházások ideje a kerületben. Az elmúlt hónapokban az önkormányzat korszerűsítette a Bartók Béla úti bölcsőde és óvodák épületét, két óvoda és egy bölcsőde tetőszerkezetét megújította, az Árnyas Kert Tagóvoda udvarára pedig új játékok és kismotor-pálya került.

2019-09-17

Városfejlesztés

Megújult a Terv utcai játszótér

Minden gyermeket vár a megújult Terv utcai játszótér, amelyet a kerület önkormányzata újított fel.

2019-09-05

Városfejlesztés

Járdafelújítási program

Az önkormányzat programja keretén belül újulnak meg a járdák Budafok-Tétényben. Jelenleg öt kerületi utcában zajlanak a munkálatok.

2019-09-02

Városfejlesztés

Megújult a Hugonnai iskola udvara

Felújított játszóvár és streetball pálya várja a tanévkezdő diákokat a Hugonnai Vilma Általános Iskolában az önkormányzat jóvoltából.

2019-08-18

Városfejlesztés

Hamarosan indul a Kőbányász park felújítása

A Kőbányász park felújításáról idén januárban szavazhattak a kerületiek. A társadalmi egyeztetés alapján elkészített tervek megvalósítása várhatóan augusztus végén kezdődik: több mint ezer cserje, trambulin és új játszóeszközök kerülnek a parkba.

2019-08-12

Városfejlesztés

Új faházak Akaliban

Négy új faházat épített Budafok-Tétény Önkormányzata Balatonakaliban, hogy a kerületi családok jobb körülmények között nyaralhassanak.

2019-08-08

Városfejlesztés

Új napvitorlák

Két darab napvitorlát telepítettek a Magdolna utcai buszmegállóba

2019-07-22

Városfejlesztés

Fitneszeszközökkel bővült a Szent István tér

Már használhatóak azok a fitneszeszközök, amelyeket a társadalmi egyeztetés eredménye alapján telepítettek a Szent István térre.

2019-07-04

Városfejlesztés

Budapesti Útépítési Program - Átadták az elsőként megépült, budai útszakaszt

Aszfaltburkolatot kapott a Fenyőtoboz utca. A Budapesti Útépítési Program első ütemében elkészült, első budai utat július 4-én adta át Szatmáry Kristóf miniszteri biztos és Karsay Ferenc polgármester.

2019-06-25

Városfejlesztés

Tetőfelújítások a kerületi intézményekben

Május végén fejeződött be a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda tetőfelújítása, június első hetében pedig a Varázskastély Tagóvodában indult el a beruházás, amelynek során új, hőszigetelő tetőszerkezetet kap az épület.

2019-05-28

Városfejlesztés

Virágok a kerületieknek

Az önkormányzat idén is egynyári és balkonvirágok felajánlásával járult hozzá, hogy Budafok-Tétény minél virágosabb lehessen.

2019-05-10

Városfejlesztés

Újabb utasvárók épülnek

Május 9-től folytatják az utasvárótelepítési programot a kerületben. Először a Mihalik Sándor utcában és a Budafoki elágazásnál kezdték meg a munkálatokat, majd további tíz helyszín kap új utasvárót.

Találat az oldalak között

városfejlesztés

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda

Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda - Városfejleszt&eacu

Találat a dokumentumok között