Ugrás a tartalomra

100 éves a Pro Kultúra Füleki Férfikar

2021. október 06. szerda
A Pro Kultúra Füleki Férfikart jubileumának alkalmából köszöntötte a Lampart Budafok Vegyeskar. A két kórus barátságának tiszteletére egy kis levelű hársfát is elültettek.
100 éves a Pro Kultúra Füleki Férfikar

2021. szeptember 11-én, szombaton a Pro Kultúra Füleki Férfikar jubileumát ünnepelték. A kerületünkben működő Lampart Budafok Vegyeskar a 100. évforduló alkalmából látogatott el Fülekre és köszöntötte a férfikart.

A két kórus barátságának tiszteletére egy kis levelű hársfát is elültettek. Budafoki Mária, a Lampart kórus gazdasági felelőse így fogalmazott:

,,Ezt a kis levelű hársfát, a „barátság fáját” ültetjük el a Lampart Budafok Vegyeskar nevében. Hirdesse a két kórus több mint 40 éves barátságát. Reméljük, hogy aki erre jön és látja a cseperedő fát, elolvassa a kis táblát, ami előtte van, elgondolkodik, hogy micsoda emberek tartották össze a kórusokat. Kapcsolatokat, barátságokat ápoltak, hogy ma itt tudjunk állni és örülni egymásnak.”

Elmondta, hogy a két kórus barátsága újraszövődésének főszereplője Reszutyik István és Sinka Dezső dalosok, de sokaknak van munkája abban, hogy ez a barátság 40 év után is virágozhat.

100 éves a Pro Kultúra Füleki Férfikar