Ugrás a tartalomra

1956 hőseire emlékezett Budafok-Tétény

2015. október 23. péntek
"Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc a XX. századi magyar és egyetemes történelem legkiemelkedőbb eseményei közé tartozik." - emlékeztetett Földváryné Kiss Réka, a Nemzet Emlékezett Bizottságának elnöke beszédében.
1956 hőseire emlékezett Budafok-Tétény

Ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartott Budafok-Tétény Önkormányzata a Városház téri 1956-os emlékműnél, ahol a kerület vezetői és polgárai együtt emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc nemzeti hőseire.
Karsay Ferenc polgármester a Városháza dísztermében tartott ünnepi beszédében kiemelte: nekünk arra kell törekednünk, hogy megvédjük kultúránkat és határainkat, mert így tudunk eleget tenni a pesti srácok által mutatott példának.
Földváryné Kiss Réka, a Nemzet Emlékezett Bizottságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy bár elfogultságnak tűnik, de mégis igaz, hogy az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc a XX. századi magyar és egyetemes történelem legkiemelkedőbb eseményei közé tartozik. Erre az alkalomra a Budai Nagy Antal Gimnázium diákjai készültek ünnepi műsorral tanáraik: Achané Királyi Zsuzsanna, Széllné Ondok Ágota és Horváth Györgyi segítségével, majd a 'kommunizmus áldozataira emlékezünk' című irodalmi pályázat győzteseit hirdették ki: az első és harmadik díjat Barcs János, míg a második díjat Kludák Erzsébet nyerte.
Az emlékezésre összegyűltek a műsor után átvonultak az 1956-os emlékműhöz, ahol elhelyezték az emlékezés koszorúit.