Ugrás a tartalomra

225 milliós támogatást kap kerületünk egészségügyi fejlesztésre

2021. november 29. hétfő
A főváros és a kormány márciusi megállapodása értelmében Budapest 2024-ig összesen 50 milliárd forintot költhet egészségügyi fejlesztésre, ebből Budafok-Tétény az idén 225 millió forintot kap.
225 milliós támogatást kap kerületünk egészségügyi fejlesztésre

A XXII. kerület önkormányzata háziorvosi, gyermekorvosi és gyermekfogászati rendelők, védőnői tanácsadó helyiségek felújítására és a Káldor Adolf Szakrendelő informatikai rendszerének korszerűsítésére fordítja az összeget.

A Batthyány, a Magasház és a III. utcai házi- és gyermekorvosi rendelőkben külső és belső felújítási munkákat terveznek, illetve mindhárom helyszínen korszerűsítik a világítást.

A Káldor Adolf Szakrendelő informatikai eszközeinek megújításával gyorsabbá válik a betegellátás folyamata, a panorámaröntgen beüzemelésével pedig bővül a betegellátás köre.

Az Egészséges Budapest Program II. ütemében valósult meg a CT telepítése a Nagytétényi út 264. szám alatt. A berendezés üzemeltetéséhez szükséges fejlesztéseket a mostani támogatásból valósítjuk meg.

Az Egészséges Budapest Program célja a fővárosi betegellátás színvonalának javítása. A kormány ennek keretében idén is közel 10 milliárd forintot biztosít a fővárosi kerületek számára az egészségügyi fejlesztésekre.