Ugrás a tartalomra

30 tonna veszélyes hulladékot ártalmatlanítottak a lomtalanítással egy időben

2023. május 04. csütörtök
A Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. közreműködésével több mint 30 tonna veszélyes hulladékot adtak le kerületi lakosok a lomtalanítás idején meghirdetett akcióban.
30 tonna veszélyes hulladékot ártalmatlanítottak a lomtalanítással egy időben

A háztartásokban felhalmozott, veszélyes és speciális kezelést igénylő hulladékok átvételére idén is három helyszínt jelölt ki az önkormányzat a Városfejlesztő Kft.-vel együttműködésben. A hulladékok átvételét és elszállítását, valamint ártalmatlanítását a Faragó Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. munkatársai végezték el.

A kommunális hulladékoktól elkülönítetten gyűjtött veszélyes hulladék ártalmatlanítása kémiai, biológiai vagy fizikai úton történik, a környezet veszélyeztetése nélkül. A szintén veszélyes hulladéknak minősülő elektronikai eszközök esetében kézi és gépi bontósoron nyerik ki a hasznosítható anyagfajtákat, melyek ezután a hazai fémfeldolgozókhoz kerülnek, a tovább már nem használható anyagfajtákat pedig ártalmatlanítják.

A gyűjtés alkalmával kerületi lakcímkártyával kellett igazolni a jogosultságot, így elkerülhetővé vált, hogy más településekről és/vagy vállalkozásoktól érkező veszélyes hulladék (pl. gumiabroncs) lerakására kerüljön sor.

Köszönjük az érintett lakosságnak, hogy éltek a lehetőséggel, és fontosnak tartják környezetünk megóvását.