Ugrás a tartalomra

50 éves a Csicsergő Tagóvoda

2022. december 07. szerda
A XXII. kerületi Egyesített Óvoda Csicsergő tagóvodája 2022. december 2-án ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Eme jeles nap alkalmából a szeretetteljes, családias hangulatban rendezett megemlékezésen jelen volt a tagóvoda több nyugdíjas és jelenlegi óvodapedagógusa és vezetője.
50 éves a Csicsergő Tagóvoda

A tagóvoda nagycsoportos óvodásai műsorral köszöntötték a megjelenteket, Horváth Józsefné, a 4. számú Egyesített Óvoda korábbi vezetője távolléte miatt levélben küldte el jókívánságait az ünnepségen részt vevőknek.  

Dankóné Hegedűs Jolán köznevelésért felelős alpolgármester írásos köszöntőjét Malaczkovné Orbán Judit intézményvezető tolmácsolta: „Minden évforduló jeles esemény, de mint ahogy egy ember életében, úgy egy intézmény életében is nagy idő 50 év. Az elmúlt öt évtized alatt nemcsak az óvoda épülete és udvara változott, de a falakon belül is jelentős változás ment végbe. A tagóvoda mindenkori dolgozói a munkájukkal, odaadásukkal valamennyien hozzájárultak az intézmény történetének formálásához, a jelenben is képviselt értékeinek megalapozásához. Az óvoda kapcsolata a fenntartóval is a kölcsönös odafigyelésen, egymás segítésén alapul. Részesei vagyunk egymás életének. Bízom benne, hogy ebből az egymást inspiráló, jó kapcsolatból az elkövetkezendő években is tudunk kölcsönösen erőt és hitet meríteni. Az elkövetkező 50 évre is kívánom Önöknek, hogy találják meg számításaikat ebben a semmihez nem foghatóan felemelő nevelő munkában, és az ünnepek mellett legyenek sikeres és tevékeny mindennapok az óvodai életben minden érintett számára.”

Lovász Tamásné, a tagóvoda jelenlegi vezetője emlékezett az elmúlt fél évszázadra, elismeréssel beszélt az elődökről, a példamutatásról, a szakmai elhivatottságról és alázatról, amelyet átörökítettek a mostani generáció számára.

A tagóvoda alkalmazotti közössége retró kiállítással, korabeli fotók vetítésével, állófogadással, valamint a Csicsergő-fát ábrázoló tortával kedveskedett a vendégeknek.