Ugrás a tartalomra

80. születésnapját ünnepelte Nemes László karnagy, címzetes igazgató és zenetanár, Budafok-Tétény díszpolgára

2016. október 03. hétfő
A hangverseny előtt Karsay Ferenc polgármester, Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar karmestere, valamint Zelinka Tamás zenei ismeretterjesztő is mondott köszöntőt.
80. születésnapját ünnepelte Nemes László karnagy, címzetes igazgató és zenetanár, Budafok-Tétény díszpolgára

A Budafoki Hangversenyesték sorozat idei első koncertjét a Budafoki Dohnányi Zenekar Nemes László alapító karnagyának, Budafok-Tétény díszpolgárának tiszteletére ajánlotta, 80. születésnapja alkalmából. Kerületünk zenei életének meghatározó személyisége, Nemes László címzetes igazgató és zenetanár több mint fél évszázadon keresztül Budafok-Tétény művészeti életének fellendítésén fáradozott.

A koncert előtt Karsay Ferenc polgármester méltatta az ünnepeltet: „Laci bácsi megteremtette a magyar zeneoktatás, a képzőművészet és színművészet komplex oktatási színterét, amely iskolamodell nem csak hazánkban volt egyedülálló és újító kezdeményezés, hanem a világ számára is követendő példa. Az általa megálmodott, a művészeteket átfogó oktatási minta, törvényi formát nyert azzal, hogy a zeneiskolák működése a közoktatás szerves részévé vált. A Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola – amelynek 30 éven át igazgatója volt – és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar alapítójaként, karnagyaként és címzetes igazgatóként is kimagasló színvonalat teremtett.”

A polgármester után Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar karmestere, valamint Zelinka Tamás zenei ismeretterjesztő is felköszöntötte Laci bácsit.