Ugrás a tartalomra

A bennmaradásért küzd a BMTE

2022. május 12. csütörtök
Gól nélküli döntetlent játszott csapatunk a Nyíregyházával, vereséget szenvedett Ajkán, így két pont választja el a kiesőzónától
A bennmaradásért küzd a BMTE

Az elmúlt két forduló sovány mérlege egy pont a Budafoki MTE NB II-es labdarúgócsapatának, aminek az a következménye, hogy izgulhatunk a hátralévő két fordulóban. Merthogy mindössze két pont választja el Csizmadia Csaba vezetőedző együttesét a kiesőzónától. És ahogy ilyenkor lenni szokott, szegény embert még az ág is húzza, ahogy az vasárnap Ajkán is történt.

De előbb idézzük fel a tíz nappal ezelőtti hazai meccsünket, amikor is a 35. fordulóban a Nyíregyházát fogadtuk. A játék sajnos nem volt túl élvezetes, az eredmény ennek megfelelően gól nélküli döntetlen lett. 

„Valóban nem volt szívderítő a látvány, de még így is győzhettünk volna, a hajrában meccslabdánk volt, egy labdaszerzés után Kotula Máté egy az egyben mehetett a nyíregyházi kapura, Fejér Csongor, az ellenfél kapusa azonban kirohant elé, hátvédünk pedig sajnos a kapusba lőtte a ziccert” – mondta lapunknak Csizmadia Csaba.
A 36. fordulóban Ajkára utazott a BMTE, ahhoz az ellenfélhez, amely remek formában, négyes nyerő sorozattal a háta mögött várta a találkozót. És alig kezdődött el a mérkőzés, Vaszicsku Gergőt máris kiállította Sipos Tamás játékvezető.

„Sajnos, jogos volt a kiállítás, Gergő utolsó emberként akasztotta az egyedül kapura törő Gaál Bálintot” – ismerte el „Csizi”.

És milyen a sors, a szabadrúgásból gól született. A sértett végezte el a szabadrúgást, Horváth András középre ütötte ki a labdát, Sejben pedig közelről a hálóba passzolt, 1-0-ra vezetett az Ajka.

„Tíz emberrel sem játszottunk alárendelt szerepet, egyenlő ellenfelei voltunk az Ajkának, derekasan küzdöttek a fiúk, de sajnos a vége felé kaptunk még egy gólt, így alakult ki a 2-0-s végeredmény” – summázott edzőnk.

Akinek az idegeit bizony eléggé megviseli a kiesés elkerüléséért vívott öldöklő, idegtépő küzdelem.

„Az az igazság, nekünk most nem lehet más célunk, mint NB II-es tagságunk meghosszabbítása. A továbbiakat tervezgetni majd csak akkor szabad, ha túljutottunk a két utolsó mérkőzésünkön. A Békéscsabát fogadjuk a 37. körben, majd zárásképpen Miskolcra utazunk, a Diósgyőr vendégeként. Bízom benne, hogy a kiesőhelyen álló Budaörstől elválasztó két pont megmarad.”

Ebben mi, megrögzött és tántoríthatatlan piros-fekete szimpatizánsok is reménykedünk.

Ch. Gáll András