Ugrás a tartalomra

A budafoki DP BBQ büfét választották a legjobb alternatív vendéglátóhelynek

2022. május 24. kedd
Pecsenyéző? Nem. Vegahívek gyülekezőhelye? Nem. A kettő együtt? Talán…
A budafoki DP BBQ büfét választották a legjobb alternatív vendéglátóhelynek

Nehezen lehet meghatározni a Duna-parti DP BBQ identitását, mindenesetre a vendégkör folyamatos terebélyesedése azt mutatja, hogy valamit nagyon eltaláltak az értelmi szerzők. Kertész Ákos tulajdonost arról is kérdeztük, milyen praktikákkal igyekszik a szeretett jószága még jobban kihasználni a vízpart közelségét.

A Dining Guide Top 100 szerint a DP BBQ lett az első helyezett az alternatív vendéglátásban. A hivatalos jellemzésben ez olvasható: ötvözi a kortárs pecsenyéző és a egy gourmet étterem kreativitását. Ez a fúziós hatás volt a cél, amikor megálmodta a Duna-partra a DP BBQ-t?

– A kezdetekben a siófoki Déli Part BBQ budapesti fióküzleteként indultunk, majd Sajben Csaba séf érkezésével vált a Duna-parti egység önálló entitássá. Változtattunk a stratégián, és a pecsenyéző koncepció irányába indultunk el, viszont nagyon éles váltásnak bizonyult, és erre nem mutatkozott akkora érdeklődés. Így az alapoktól kezdtünk el újra építkezni, amíg eljutottunk a jelenlegi választékig.

A húsételek, a disznó és a bárány mellett több vega fogás is felfedezhető az étlapon. Miért gondoltak nyitni a nem húsevők felé? Ők is a célközönséget alkotják?

– Teljes mértékben. Jelenleg egy húsmentes ajánlatot tartalmaz a kínálatunk, amit hetente folyamatosan változtatunk, és ezt a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően a jövőben bővíteni is fogjuk. Hisszük, hogy húsmentesen is tudjuk azokat az értékeket képviselni, amiket megálmodtunk.

Háromnapos nyitva tartással, péntektől vasárnapig várja a vendégeket a DP BBQ. Anyagilag rentábilis csak erre a három napra összpontosítani?

– A hét további napjaiban a „hétköznapi menedékünkben” találnak meg bennünket a vendégeink a Jókai Mór utca 38.-ban. Ott jelenleg hetente változó leves, illetve canotto stílusú pizza a választék.

Terveznek-e a nyári szezonban további innovációt, még jobban kihasználni a part közelségét?

– Szeretnénk hétről hétre folyamatosan változó programokkal meglepni a vendégeinket, legyen az akár egy kisebb koncert, egy-egy fellépő DJ, illetve itt, a közvetlen környezetünkben található DunaFok Kertmozi. Működésünk részben szabad téren zajlik, és az ehhez tartozó életérzés az, amire fókuszálunk.

 

(Szilágyi László)