Ugrás a tartalomra

A Budafoki Szomszédok Piacán egyelőre nincs korlátozás

2020. november 24. kedd
A kedd 0 órától életbe lépett kormányrendelet védelmi sáv biztosítását írja elő az idősek biztonságos vásárlása érdekében az élelmiszerüzletekben, drogériákban, gyógyszertárakban, de nem rendelkezik a piacokról. Budafok-Tétény önkormányzata úgy döntött, hogy a fenntartásában működő Szomszédok Piacán nem vezeti be a korlátozásokat, de az óvintézkedések betartását fokozottan ellenőrizteti.
A Budafoki Szomszédok Piacán egyelőre nincs korlátozás

Gadácsi Miklós, a Helyi Operatív Törzs vezetője elmondta, hogy a kormányrendeletben meghatározott védett idősáv (hétfőtől péntekig 9:00 óra és 11 óra közötti, míg szombaton és vasárnap a 8:00 óra és 10:00 óra közötti időszak) a zárt terekben működő élelmiszerboltokra, gyógyszertárakra és drogériákra vonatkozik.

A Budafoki Szomszédok Piacán a jelenleg is érvényben lévő szabályokat, mint a maszkviselést, illetve az 1, 5 -2 méteres távolságtartást fokozottan ellenőrzik a közterület-felügyelet munkatársai a vásárlók biztonsága érdekében. Amennyiben azonban az ünnepek közeledtével jelentős forgalomnövekedést tapasztalnak vagy az idősek kifejezetten kérik a védett sáv biztosítását, úgy az önkormányzat természetesen felülbírálja a döntését és életbe lépteti a védett vásárlási sávot az idős személyek nagyobb biztonsága érdekében.