Ugrás a tartalomra

A Kerület Párja

2020. június 23. kedd
Június 20-án a Városháza dísztermében kelt egybe Gresa Róbert és Németh Rebeka Eszter, akik egy évig viselhetik a Kerület Párja címet.
A Kerület Párja

Bár a Kerület Napja a koronavírus-járványra való tekintettel elmaradt, a Kerület Párja címre idén is lehetett jelentkezni. 2020-ban Gresa Róbert és Németh Rebeka Eszter nyerte el a címet, akik hat éve a Budai Nagy Antal Gimnáziumban ismerték meg egymást.

A Kerület Párja

Fotó: Horváth Tamás

A Kerület Párját Karsay Ferenc polgármester adta össze a Városháza dísztermében, aki Váci Mihály Két szárny című versével köszöntötte az ifjú párt. A boldogító igen kimondása és az első hitvesi csók elcsattanása után a friss házasok megkapták a Kerület Párja oklevelet, valamint az önkormányzat nászajándékának részeként pezsgős koccintásra invitálta a megjelenteket. A Kerület Párjaként az önkormányzat ingyenesen biztosította számukra a Városháza dísztermét, valamint egy évig viselhetik az elnyert címet.

A felhívásra 2017 óta a Kerület Napjához kapcsolódóan lehet jelentkezni, feltétele, hogy a pár legalább egyik tagja bejelentett budafok-tétényi lakos legyen.