Ugrás a tartalomra

A kerületben április az Alma-szezon

2016. április 06. szerda
A gyerekek kedvenceinek koncertjére minden jegy elkelt a Klauzál Házban
A kerületben április az Alma-szezon

A gyerekek és a szülők nagy örömére ismét fellép az Alma együttes a Klauzál Házban. Igaz, mire írásunk megjelenik, a kevésbé szemfülesek már csak jövő áprilisban szórakozhatnak „hazai pályán” az évente háromszáz koncertet adó zenekarral, mert a 24-ei előadásukra már minden jegy elkelt.

Buda Gábor, a zenekar frontembere szerint a siker titka, hogy koncertjeiken ő és zenésztársai is jól érzik magukat.

A nyáron huszadik születésnapját ünneplő együttes véletlenül keveredett a gyerekek közé. Megalakulásukat követően a teltházas klubokban felnőtteket szórakoztattak olyan vendégművészekkel, mint Huzella Péter, Dinnyés József, Sebeők János, Szvorák Kati, Kútvölgyi Erzsébet, Papp János, Vörös István, Sólyom Tamás, részt vállaltak több zenés színházi és irodalmi műsorban, Maksa Zoltán humoristával pedig közös produkció született. Egyszer azonban gyerekekhez hívták a zenekart, és azóta nincs megállás.

Buda Gábor elmesélte lapunknak, hogy kisiskolás korában a fotózás izgatta, ezért a vécét berendezte sötétkamrának. Mint gyerekszínész játszott a Harlekin Gyerekszínházban, és ferencvárosi gyerek lévén a többiekkel focizott a grundon. Otthon azonban a gitározás mellett zenét szerzett, és huszonkét évesen megalapította az első és eddig egyetlen zenekarát, az Alma együttest.

Az együttesen belül az ő feladata a zeneszerzés, szövegírás, hangszerelés, forgatás, rendezés, és mint mondta, ezt nagyon szereti, klipjeiket már régen saját maga rendezi székesfehérvári filmes csapatával. Énekel is, bár mint mondta, a frontemberi teendőket néha szívesen átadná egy megfelelő fiatalnak, hogy nagy szerelmének, a filmezésnek élhessen. A jelölt egy tehetséges fiatal, Körmendy Dávid, aki már lassan három éve erősíti a csapatot. Felváltva énekelnek és együtt bohóckodnak a koncerteken. Körmendy Dávid (ének, vokál, rap, beatbox, ütőshangszerek) Szabó Tiborral (gitár, tambura, bouzouki, basszusgitár, ütősök), Maroevich Zsolttal (brácsa) és Székely Zoltánnal (furulya, kaval, tilinkó, szaxofon) muzsikál.

Kevesen tudják, de a zenekar frontembere folyamatosan jótékonykodik: hol ingyenkoncerteket ad az Alma együttessel, havonta többet is, hol kutyákat és cicákat fogad be Gödöllőhöz közeli otthonába. (Tamás Angéla)