Ugrás a tartalomra

A kerületben is elkezdődött az advent

2015. december 03. csütörtök
Koncertek, gyerekprogramok, sportrendezvények és egyéb események várják a karácsonyi felkészülés jegyében a kerületieket
A kerületben is elkezdődött az advent

Advent a várakozás ideje. Az adventi koszorún meggyújtott, hitet, reményt, szeretetet és örömöt jelképező gyertyák ráhangolnak minket arra, hogy felkészüljünk Jézus születésének ünnepére, a karácsonyra. A budatétényi Vojnovich–Huszár-villában az ünnepre való lelki készülődésben az Egri&Pertis duó négykezes zongorajátéka segítette a hallgatóságot. Az ünnepi programon az adventi koszorú első gyertyáját Karsay Ferenc polgármester gyújtotta meg. Az adventi hétvégéken (péntek, szombat, vasárnap) 17 óra 30-tól neves művészek várják a közönséget a nagytétényi kastélyban is. A rendezvényeken fellép Szvorák Katalin, Kudlik Júlia, Berecz András, Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin, a Musica Historica együttes, Andrássy Frigyes operaénekes, valamint Győrffy Gergely hegedűművész. Idén először korcsolyapályával is várják a látogatókat, amely december 6-tól február végéig áll kicsik és nagyok rendelkezésére, naponta 10–20 óráig.

Az adventi rendezvények sorát idén egy sportesemény is gazdagítja. Adventi ajándékként ingyenjegyet kapnak a dél-budai gyermekeknek a MAC Budapest jégkorongcsapatától a HSC Csíkszereda elleni mérkőzésre, amelyet december 7-én 18 órától a Tüskecsarnokban tartanak meg.

Az adventi időszak az adományozás, a rászorulók megsegítésének időszaka is egyben. A kerületi Ökumenikus Segélyszervezet mézeskalács-sütő akciójába idén Budafok is bekapcsolódott, miközben Mikulás-ajándékokat szállít a kárpátaljai Mezőkaszony gyermekeinek a Fidelitas az önkormányzat támogatásával. A Szociális Szolgálat klubjaiban pedig idén is karácsonyi rendezvényekre várják az időseket, illetve a rászorulókat.

Idén először korcsolyapályát is terveznek, amely decembertől február végéig állna a kicsik és nagyok rendelkezésére, naponta 10–20 óráig.