Ugrás a tartalomra

A kerületben találkoztak az iparosok

2023. június 05. hétfő
Az Ipartestületnél tartották meg az IPOSZ országos közgyűlését
A kerületben találkoztak az iparosok

Országos rendezvénynek nyújtott otthont a Budafok-Tétény Általános Ipartestület május 24-én. A helyi vállalkozók szövetsége székházában száznál több meghívott részvételével tartották meg az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) XLI. közgyűlését, amelyen az ipari kis- és középvállalkozások (kkv) létfontosságú szerepét és a szövetség stratégiai célkitűzéseit állították a középpontba.

Az eseményen Németh László, az IPOSZ elnöke üdvözölte az ország különböző részeiről érkezett képviselőket, vendégeket, külön kiemelve Lánszki Regőt, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkárát, az IPOSZ részéről Juhos János és Vörös Béla alelnököket, Sajti Lajost, a felügyelőbizottság elnökét, Flecser Péter jogászt, valamint Budafok-Tétény polgármesterét, Karsay Ferencet.

Az elnök beszédében rámutatott, hogy az elmúlt tíz évben a magyar gazdaság jelentős változáson ment keresztül, a segélyalapú gazdaságból munkaalapú gazdasággá vált. Az IPOSZ küldetése, hogy tagjainak segítsen megérteni a globális problémákat és megtalálni a helyi szakmai válaszokat. Célja, hogy meggyőzze a magyar kormányt és az európai kkv szakmai szövetségeket arról, hogy hatékonyabban támogassák az egyéni, családi, mikro- és kisvállalkozásokat. 

A jelenlévőket Karsay Ferenc is köszöntötte.

– A rendezvény házigazdája a Budafok-Tétény Általános Ipartestület elnöke, Jurás László, akivel egyetértünk abban, hogy kiváló az együttműködés a helyi Ipartestület és az önkormányzat között. Ennek alapja az a felismerés, hogy a helyi vállalkozók, iparosok közérzete alapvetően befolyásolja a kerületi lakosság közérzetét – mondta a polgármester. Kiemelte a nyolc éve jól működő stratégiai partnerségi rendszert, az Ipartestület és az önkormányzat közös programjait, valamint azt, hogy a vállalkozók az önkormányzatnál saját ügyintézőkkel rendelkeznek, illetve lehetőségük van nem hivatalosan is konzultálni a döntéshozókkal.

Lánszki Regő a magyar gazdaság kihívásairól, az IPOSZ és a kormány együttműködéséről beszélt.

Sosem felejtjük el – mondta az államtitkár –, hogy a nemzeti össztermék 30-40%-át biztosítja a kis- és középvállalkozói szektor, valamint a foglalkoztatottak több mint fele is ilyen szervezet munkavállalója. A kormány közel 30 ezer vállalkozást támogat, emellett a magyar ipar mögötti innovatív és színvonalas digitális és szakmai háttér megteremtésén dolgozik.

Az IPOSZ XLI. közgyűlésén öt díjat adtak át kimagasló teljesítményért és hosszú éveken át tartó elkötelezettségért.

Tamás Angéla