Ugrás a tartalomra

A kerületi önkormányzat várja a főváros intézkedését

2021. december 14. kedd
Az önkormányzat cselekszik, a főváros kivár. Karsay Ferenc polgármester az erdődűlői lakosok érdekében ismét kérte a fővárost, hogy minél előbb valósítsák meg a jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet és kihajtót a Balatoni út–Kenderike utca csomópontnál.
A kerületi önkormányzat várja a főváros intézkedését

Budafok-Tétény önkormányzata egyik kiemelt célkitűzése, hogy minél biztonságosabbá tegye mind a gyalogosok, mind az autósok számára a közlekedést a kerületben. Az önkormányzat ezért készíttette el és engedélyeztette a jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesítéséről szóló tervet a Balatoni út-Kenderike utca csomópontjára, még 2019-ben. Ebben a csomópontban a gyalogos átkelést és a meglévő kereszteződésnél a gépjárművek kihajtását is jelzőlámpa segítené. Jelzőlámpát kapna továbbá a körforgalom közelében lévő gyalogátkelőhely is.

A munkaprogramot a Budapest Közút Zrt. jóvá is hagyta. A kerület ezután átadta az engedélyes tervet az illetékes fővárosnak és a hozzá tartozó közútkezelőnek. Sem a terv elkészítése, sem a beruházás megvalósítása nem önkormányzati hatáskör. Budafok-Tétény önkormányzata azonban – bízva abban, hogy a munkálatok így előbb elkezdődhetnek – elkészíttette saját költségén a jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesítéséről szóló tervet.

A jóváhagyott tervek ellenére sem kezdődött el a fővárosi kivitelezés.

A kerület vezetése ezért az elmúlt időszakban mind szóban, mind írásban többször kérte a fővárostól és a Budapest Közúttól is, hogy az elfogadott tervek alapján induljon el a beruházás megvalósítása.

A biztonságos közlekedés mindannyiunk számára fontos, akár autóban ülünk, akár gyalogosan közlekedünk. Az önkormányzat ezért is kezdeményezte a csomópont jelzőlámpával való ellátását és új gyalogos-átkelőhely kialakítását a Balatoni út-Kenderike utca kereszteződésénél.

Az önkormányzat azt szeretné, ha a főváros intézkedne és minél előbb megvalósulhatna a beruházás, amelyre a gyalogosok és az autósok is régóta várnak.