Hírek

A kerületi rászorulók átmenetileg elesnek az élelmiszeradományoktól
A Partizán rágalmazó videója és a helyi ellenzék politikai játszmái miatt éppen azok kerülhetnek még nehezebb helyzetbe, akikért állításuk szerint „harcolnak”. A mai napon ugyanis a Magyar Élelmiszerbank Egyesület arról tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy átmenetileg felfüggeszti a kerületi élelmiszeradományok szállítását.
2020-02-24

Az  elmúlt hetekben a  Budafok-Tétényi  Család-és Gyermekjóléti Központ vezetőjét ért vádak kapcsán Budafok-Tétény Önkormányzata megtette a szükséges lépéseket. Belső vizsgálatot rendelt el, a Központ vezetőjét lemondatta. Az intézmény zökkenőmentes működése érdekében a vezetői feladatokat egyelőre a szakmai egységvezetőre bízta, és közben pályázatot írt ki a pozícióra. Továbbá a képviselő- testület szavazott egy eseti bizottság felállításáról az ügy teljes körű feltárása érdekében. Az eseti bizottságban valamennyi párt képviselteti magát.

Megdöbbentő, hogy mindezek ellenére az ellenzéki médiumok és a kerületi ellenzéki politikusok megnyilvánulásainak is köszönhetően az ügy tovább gyűrűzik, kihatva és károkat okozva a kerületi szociális ellátórendszer egészében. Végeredményben most már az intézmény szakmaisága, sőt a segítő szervezetekkel való együttműködése is célponttá vált. Sajnálatos módon ennek a politikai játszmának az igazi vesztesei a szükségben élő családok.

Az együttműködés átmeneti felfüggesztésével a rászoruló családok naponta átlagosan 80 kg élelmiszeradománytól esnek el. A pékárut, zöldséget, gyümölcsöt is tartalmazó adományokat a Központ juttatta el a rászoruló családokhoz.

Az Önkormányzat nem hagyja, hogy a kerület nehéz sorsú családjai áldozatai és eszközei legyenek az ellenzék politikai haszonszerzésből indított kampányának! A szolgáltatás folyamatosságának biztosítása érdekében azonnal felvette a kapcsolatot stratégiai partnereivel és megkezdi a helyi nagyobb élelmiszer- áruházláncokkal a tárgyalásokat. Szükség esetén plusz forrást biztosít, hogy a szokásos adag élelmiszert mihamarabb megkaphassák a rászorulók.