Ugrás a tartalomra

A különleges jogrend alatt is rendszeresek a frakcióegyeztetések

2021. február 04. csütörtök
Idén harmadik alkalommal hívta össze Karsay Ferenc polgármester a helyi frakcióvezetőket, hogy lehetőséget biztosítson valamennyi politikai párt és helyi szervezet számára a személyes véleménynyilvánításra a legfontosabb, kerületünket érintő kérdésekben. Közös nyilatkozattételre kérte a résztvevő frakcióvezetőket, illetve Budafok-Tétény 2021-es költségvetéséről is előzetesen tájékoztatta a jelenlévőket.
A különleges jogrend alatt is rendszeresek a frakcióegyeztetések

A polgármester a Helyi Operatív Törzs ajánlására közös nyilatkozattételre kérte a résztvevő frakcióvezetőket, hiszen a korábbi egyeztetések alkalmával megegyezés született arról, hogy a kerület érdekét képviselő fontos ügyeket pártállástól függetlenül mindenki támogatja.

Az oltás az új típusú koronavírus-járvány megállításának legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere. Addig nem térhetünk vissza a korábban megszokott mindennapokhoz, amíg ki nem alakul az a védettség, amit kizárólag a vakcina nyújthat számunkra.

A minden politikai véleményt nélkülöző, az oltakozás fontosságát hangsúlyozó felhívást a Fidesz-KDNP, a Budafoki Baloldal és a Civil Frakció igen, míg a Demokratikus Koalíció és a Momentum frakció jelenlévő képviselői nem írta alá.

A polgármester ezután elmondta, hogy ő továbbra is a kerületiek érdekét, biztonságát és egészségét tartja a legfontosabbnak. A közös nyilatkozattétel egy olyan egyértelmű álláspontot fogalmazna meg, amely a lakosság számára is nyilvánvaló üzenetet közvetítene, azaz az oltásra történő regisztrációt.

Második napirendi pontként a 2021. évi költségvetés alapjairól tájékoztatta a jelenlévőket a polgármester, melyet a Gazdasági Irodavezető asszony egészített ki.

Az előző két egyeztetés során a képviselők meghatározták a Budafok-Tétény jövője szempontjából közös értékek és együttműködési irányelvek alapjait, amely biztosítja kerületünk zavartalan fejlődését, előrehaladását.

Karsay Ferenc polgármester ezúttal a közös együttműködés preambulumát terjesztette a frakció elé, melynek tartalma szerint a jelen lévő minden politikai szervezet alapvető érdeke, hogy közmegegyezés legyen a településpolitikai kérdésekben, a település fejlesztését, működtetését közép- és hosszútávon érintő ügyekben.

Ahhoz, hogy a kívánt célok megvalósulhassanak, összefogásra és közös gondolkodásra van szükség, melynek alapja az együttműködésre való nyitottság és egymás tisztelete.

A preambulumban foglalt alapértékek listája nyitott, kiegészíthető, de csak olyan elem szerepelhet rajta, amiben minden szereplő egyetért.

A kerületi frakciók képviselőinek újabb egyeztetésére jövőhéten kerül majd sor, ahol megvitatják a költségvetés és a preambulum részleteit.

A különleges jogrend alatt is rendszeresek a frakcióegyeztetések

Fotó: Horváth Tamás