Ugrás a tartalomra

A rendőröket és a „pelikánokat” is legyőzték

2021. augusztus 12. csütörtök
Amatőr labdarúgótornát rendeztek a Pokorny-pályán
A rendőröket és a „pelikánokat” is legyőzték

Jó hangulatú amatőr labdarúgótornát rendeztek Budatétényben július 27-én, a Kerület Napján. A rendezést a Budatétény SE biztosította, és udvariatlan házigazdaként otthon is tartotta az első díjat a Vitéz Pokorny József-pályán. A háromcsapatos amatőr focitornán a Budatétény SE 7-3-ra jobbnak bizonyult a kerületi rendőrség együttesénél. A rendező Budatétény SE a rendőrség 7-3-as, továbbá a Budafoki Pelikánok 11-1-es legyőzésével magabiztosan tartotta otthon a trófeát.

„Eredetileg nyolc résztvevős tornát tervezett az önkormányzat, de végül csak három csapat jelentkezett a kispályás, 40x20 méteres játéktéren, tehát kézilabdapályán rendezett amatőr eseményre: a Budatétény SE, a rendőrség és a Budafoki Pelikánok. 2x15 perces félidőkből állt a mérkőzés, nem akartuk, hogy túl rövid legyen egy összecsapás” – mondta Kreuz Péter szervező, aki játékosként is csatasorba állt, pedig 55 évével már nem tartozik a serdülők közé.

„Három éve nem rúgtam labdába, de most rábeszéltek, és ennek az lett a következménye, hogy a torna után három napig járókerettel kellett közlekednem – mondta Kreuz úr. – Ettől függetlenül remek volt a hangulat, a torna legjobb játékosa is a mi csapatunkból került ki Karácsony László személyében, a legjobb kapus a rendőrök hálóőre lett. Az önkormányzat jóvoltából a győztes csapat tagjai – a tartalékokkal együtt tíz játékos – egy-egy 5000 forintos Decathlon vásárlási utalvánnyal gazdagodtak.” Meg egy felejthetetlen élménnyel.

(Ch. Gáll András)

A rendőröket és a „pelikánokat” is legyőzték