Ugrás a tartalomra

A Rózsaünneptől a Szent Mihály-napokig

2016. január 11. hétfő
A Budatétényi Polgári Kör elnöke értékelte a 2015-ös év eseményeit, rendezvényeit
A Rózsaünneptől  a Szent Mihály-napokig

A tavalyi évben ünnepelte a Budatétényi Polgári Kör a 20. évfordulóját. Ez az esemény és az éves tevékenységeink hűen tükrözik azokat az elképzeléseket, amiket még 1995-ben az alapítók megálmodtak – kezdte évértékelését Kolláthné Hollóssy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke. – Sok rendezvényünket minden évben megtartunk, így gazdag kínálatunk van a hagyományos eseményekből. Ebből kettőt emelnék ki: az egyik a januárban megrendezett doni megemlékezés a budatétényi Szent István király plébániatemplomban, a másik pedig a Hősök vasárnapja május utolsó vasárnapján – fűzte hozzá.

A polgári kör elnöke emlékeztetett: a civil szerveztük elődje a 20-as években alakult Budatétényi Társas Kör, melynek egyik tagja volt Sarnóczay György is. Ő írta a kiadványaikat, de sajnos a tavalyi évben örökre eltávozott közülünk. A legutolsó írása a budatétényi temető történetéről szólt. Sok állandó rendezvénye van a Budatétényi Polgári Körnek, az elnököt tehát arról is kérdeztük, ezek hogy sikerültek. Az elnök kiemelte: ezek a rendezvényeik, a Rózsaünnep, az Adventi hangverseny, a Szent Mihály-napok és az adventi koncert nagyon jól sikerültek, sokan vettek részt rajtuk.

– Minden évben arra törekszünk, hogy minél több fiatal jöjjön el a rendezvényeinkre. A legújabb terveink között szerepel, hogy a honlapunk megújításával vonjuk be az ifjúságot programjainkba – tette hozzá Kolláthné Hollóssy Rita. Mint elmondta: Szabó Zoltán, a honlapjuk szerkesztője már sok mindent feltöltött a Kistetenyitarsaskor.hu oldalunkra. Rengetek információ és fénykép várja itt az érdeklődőket. A jövőben a telefonjukra is kaphatnak értesítést a legfrissebb híreikről és rendezvényeikről a kerületiek. Az idei évre vonatkozó terveikről szólva Kolláthné közölte: kiemelt feladatuknak tekintik a hagyományos rendezvények folytatását, de újítani is szeretnének. A Szent Mihály-napok rendezvénysorozat egyik eleme volt például a Radóczi Galériában meghirdetett művészeti pályázat és kiállítás, de ezt sajnos már nem tudták folytatni. A terveik között szerepel azonban, hogy akik az elmúlt húsz évben díjat kaptak, azokat felkeresik és a Művészek köztünk élnek sorozaton belül bemutatják, hová jutottak el az elmúlt időszakban, mivel foglalkoznak mostanában. (Viszkocsil Dóra)