Ugrás a tartalomra

A Santa Maria és Don Quijote a Klauzálban

2015. december 09. szerda
A Neoton Família Sztárjai, köztük Csepregi Éva várja a közönséget Budatétényben
A Santa Maria és Don Quijote a Klauzálban

Dalok, amelyek örök érvényűek, fülbemászó slágerek, hamisítatlan diszkóhangulat és természetesen a Neoton Família sztárjai, köztük Csepregi Éva várja a közönséget a karácsonyt megelőző szombaton a Klauzál-házban. A koncerten minden dal elhangzik, amely 1968 és 1992 között fontos volt: a Santa Maria, a Holnap hajnalig, a Monte-Carlo, a Don Quijote – ígérte az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő Csepregi Éva, amikor megkérdeztük, mire számíthatunk december 19-én.

– Ugyanazzal a vitalitással és lendülettel énekel, ugyanolyan pörgős, mint amikor a Kócbabák egyik Évájaként harmincnyolc évvel ezelőtt először színpadra lépett a Neotonnal. Mi a titok nyitja? 

– Küzdök azzal, amivel mindenki, de az örökös mozgás, a játékkedv sokat segít. Rendkívül hiú ember vagyok, nálam első helyen mindig is a tetszeni vágyás állt, ami persze nem jelenti azt, hogy minden esetben el is tudom érni, de ez a mozgatóerőm. Rengeteget foglalkozom magammal, néha kicsit sok is vagyok magamnak, de aki színpadon áll, tartozik ennyivel a közönségének. Fontos, hogy hozza azt a formát, amelyet a dalok megkövetelnek. Mindenre vevő vagyok, sok mindent kipróbálok. Egyik barátom természetgyógyász és egyben kalaposmester. Ő például készített nekem egy energetizáló kalapot, és azt a vizet iszom, amit tőle kapok. Úgy látszik, megtalálnak ezek a dolgok és én belezuhanok, de amíg szereti a közönség a Neoton-nótákat, kötelességem olyan hévvel és szenvedéllyel énekelni, ahogy azt elvárják tőlem.

– A kezdetektől fogva együtt zenél Végvári Ádámmal és Baracs Jánossal, a Lukács házaspár is hosszú ideje erősíti a csapatot, de az ön számára mégis az lehet a legjobb, hogy a zenekarban fia, Heatlie Dávid dobol.

– Igazi családterápia, hihetetlen csoda! A Neoton Família Sztárjai formáció idén ünnepli tízedik születésnapját, de nyolc éve fiammal is együtt vagyok a koncerteken, a próbákon, és ez nagyon jó érzés. Imádom látni, amikor nagy sikere van, ahogy szeretik őt az emberek. Dávid hatéves kora óta dobol, zenei tehetségét pedig volt kitől örökölnie, hiszen angol édesapja, Bob Heatlie sikeres zeneszerző és remek zenész.

– Két éve jelent meg Neoton Swing címmel az első albuma. Ezen a lemezen más stílusban szólalnak meg az olyan nagy slágerek, mint a Kétszázhúsz felett, a Nyár van vagy a Párizsi lány. Mikorra várható az újabb lemez?

– Próbálom mindig máshonnan is megközelíteni a dalokat, ezért a swing után még egy kicsit dzsesszesebbre váltunk. Remélem, karácsonyra a pultokon lesz az a hét dalt tartalmazó második album, amelyet a zongorista Varga Gáborral és triójával készítettünk. (Tamás Angéla)