Ugrás a tartalomra

A szívem csücske az éneklés

2015. augusztus 12. szerda
Gubás Gabi imád énekelni, de szereti a kissé fajsúlyosabb drámai szerepeket és a filmezést is. A színművész a Budafoki Pezsgő- és borfesztiválon dalol majd
A szívem csücske az éneklés

A szívem csücske az éneklés– Eddigi pályafutása beváltotta a színészethez fűződő reményeit?

– Beteg ember lennék, ha nem élhetném ki magam a színházban. Számomra a színészet egyfajta terápia, színpadi szerepeimben ki tudom játszani magamból a hétköznapi életben ért örömeimet, bánataimat, fájdalmaimat és nehézségeimet. Remélem, ha én jól érzem magam a színpadon, akkor azoknak is jó, akik engem néznek. Gyerekkoromban sem csillogó ruhás királylány akartam lenni, csak azt tudtam, hogy erre a pályára van szükségem.

– Milyen szerepeket játszik el szívesen?

– Szeretem a prózai és a kicsit fajsúlyosabb drámai szerepeket, de imádom a karakterszerepeket is, mert ezek nagy lehetőséget kínálnak a játékra. A szívem csücske azonban az éneklés. Egy rRemek adottságú és jó hangú prózai osztályba jártam, így a Sztárcsinálók című musicalt állítottuk színpadra vizsgadarabként. Ezzel debütáltam az Ódry Színpadon. Először a Radnóti Színházhoz szerződtem, ott kevésbé találtak meg a zenés szerepek, de nem panaszkodom, mert hét évig ment az Anconai szerelmesek, amelyben mint Viktória, kicsit énekelhettem is. Mindig örültem, ha zenés szerepet kaptam, és erre szabadúszó időszakomban nyílt igazán lehetőségem.

– Az éneklés szeretete hívta életre a meselemezeket is?

– Amikor első gyermekemmel, Attilával várandós lettem, boldoggá tett, hogy Pálfy Zsolt felkért, kölcsönözzem a hangomat a Csigalétra című lemezhez. Közben megszületett a kisfiam, aki a lakásunkon tartott próbáknak köszönhetően előbb „dobolt”, mint beszélt. Ezért ezt Attila meselemezének tartom, ahogy a Biomese négyéves Anna lányomé. Közben a Mikulásgyárral karöltve, jótékonysági céllal elkészült a MákosGubás és CzutorBorsók című lemez is.

– Csak a gyerekekre gondolnak?

– Igaz, hogy Zsolttal már a következő meselemezen dolgozunk, de összeállítottunk egy felnőtteknek szóló Bossa-estet is Szabad-e a tested este címmel. Ez a műsorunk tavaly debütált a Sziget fesztiválon, és néhány nap múlva Paloznakon mutatjuk be az Éjszakai Nesz formációval.

– Alig egy éve, hogy elkészült A kőmajmok háza című film, amelyben az anyát játssza. Mennyiben különbözik egy filmbeli szerep a színházitól?

– A filmnél azt az embert keresik, aki pont olyan, illetve azt sugározza, hogy olyan, mint a filmbeli szereplő. A színházban a próbaidőszak két-három hónapja alatt „megszülöm” a szerepemet. Filmben nem lett volna lehetőségem eljátszani egy hetvenöt éves öregasszonyt, mint ahogy ezt a kaposvári színházban megtehettem.  Lubickoltam ebben a szerepben! Mivel a film unikum az életemben, nagyon örülök, hogy nyáron egy többrészes tévésorozatban forgathatok.

Tamás Angéla


A szívem csücske az éneklésKattintson a Budafoki Pezsgő-

és Borfesztivál honlapjára!

Fellépők, borászatok bemutatkozása,

tudnivalók, képek és minden infó

várja a fesztiválról!