A vadas nyert az idei hagyományőrző Sváb főzőversenyen
Immár negyedik alkalommal került sor a Sváb főzőverseny megrendezésére a Szent Mihály-kápolna mögötti füves területen.
Már délben érkeztek a versenyzők, akiknek az esős időjárás sem szegte kedvét, ezért a környék hamar megtelt a hagyományos sváb ételek illatával. A kínálatból nem maradhatott ki a szalontüdő, ami a leghíresebb sváb étel, de készült még tócsni, egytálételek, csülök, babpüré, vadas.
A finomságokat négytagú zsűri értékelte.
Eredmények:
I. helyezett: Feine Speise mit Liebe – vadas marhapofából
II. helyezett: Szalamandra őrs – szűzérme gombás szósszal és sült nudlival
III. helyezett: Klauzál Gábor és az Orsi klán – helyben sütött kolbász tört burgonyával és mustárral
Gratulálunk a díjazottaknak!
Fotók: Horváth Tamás