Ugrás a tartalomra

Adakoztak a labdarúgók is

2020. április 27. hétfő
Bélteky Róbert tulajdonos nem csökkenti a fizetéseket, közben a játékosok adakoznak
Adakoztak a labdarúgók is

Miközben külföldről és a honi futballból is egyre-másra érkeznek a hírek a koronavírus-járvány miatti fizetéscsökkentésekről, negyedéves, négy hónapos bérek törléséről, sőt, komplett klubok – lásd a korábbi szlovák bajnok Zsolnát – bezárásáról, idehaza elsőnek a Budafoki Futball Kft. tulajdonosa, Bélteky Róbert jelentette be, hogy a játékosoknak nem kell idegeskedniük, erre a szezonra maradéktalanul megkapják a fizetésüket.

– A játékosoknak élniük kell valamiből, ez a pénz jár nekik, és egyébként is be volt tervezve az idei költségvetésünkbe ez az összeg, úgyhogy a futballistáink továbbra is minden hónapban megkapják a szerződés szerint nekik járó bérüket – mondta a járvány idején Melbourne-ben, egyik lakóhelyén tartózkodó Bélteky Róbert. – Nálunk sohasem voltak irreálisan magas bérek, de amit ígérünk, azt megtartjuk, nálunk sohasem késnek a fizetések egy napot sem, minden hónap ötödikéig ott van a játékosok számláján a pénz, és ez így lesz a jövőben is.

Eközben, míg szünetel az NB II-es bajnokság, a játékosok otthonukban tartják magukat formában az egyénileg megkapott edzéstervek alapján. Azaz nincs arról szó, hogy henyélnének, azaz teljesítmény nélkül kapnák a fizetésüket, mindössze annyiban különbözik a helyzet a szokásostól, hogy nincsenek mérkőzések.

– Ez persze nyomasztja a fiúkat, nagyon hiányzik nekik a játék, de hát ez van, ezzel kell együtt élni – mondta lapunknak Jakab János, a futballisták tiszteletbeli elnöke. – Mi azt szeretnénk, ha lejátszanánk a hátralévő fordulókat, hiszen jelentős pontelőnnyel állunk a második, feljutó helyen, és az a célunk, hogy ősztől az NB I-ben folytassuk. Erre meg is van minden esélyünk, ezért nem is szeretnénk, hogyha az MLSZ törölné a 2019–2020-as bajnokságot. Persze bármi is lesz a döntés, mi azt elfogadjuk, akár kedvező számunkra, akár nem. Egyelőre nincs élő ember, aki látná a koronavírus-járvány végét, a bizonytalanság cseppet sem kellemes.

A nehéz helyzetben mindenesetre a társadalmi szolidaritás, a közös teherviselés szép példáját mutatták a BMTE játékosai és vezetői, amikor másfél millió forintot adományoztak a kerületnek a koronavírus elleni küzdelem támogatására.

(Ch. Gáll András)