Ugrás a tartalomra

Add magad!

2016. szeptember 07. szerda
Bocskor Bíborkával és új arculattal indult el a regisztráció az idei 72 órára
Add magad!

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális, önkéntes akció a három történelmi keresztény egyház szervezésében, ami kilencedik éve hívja Magyarország fiatalságát közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. A projekt honlapja új arculattal várja augusztus elsejétől az ország minden pontjáról az önkéntes fiatalok regisztrációját. Idén a rendezvény fővédnöke Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője, akinek az önkéntes munka életének része, így szívesen állt az akció mellé.

A kezdeményezés Németországból indult, 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is: Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Csehország. A háromnapos összefogás hazánkban 2006-ban valósult meg először a szombathelyi és a győri katolikus egyházmegyében. 2007 márciusától ökumenikus, országos szinten zajlik ez a három nap több ezer fiatal részvételével.

A 72 óra kompromisszum nélkül megújult arculattal és honlappal is készült a kilencedik évfordulójára. A szlogen idén az „Add magad!” lett, amely kifejezi a szervezők azon üzenetét, hogy mindenkit nagy szeretettel várnak vallási felekezettől függetlenül az akcióba, hiszen egymás és a rászorulók segítése hatalmas érték, amelyben mindenki meglelheti valódi önmagát. Ezt Bocskor Bíborka is vallja, aki idén a 72 óra fővédnöke lesz. Bíborka nagyon fontosnak tartja az önkéntes munkát, többek között évek óta látogat beteg gyermekeket, így segítve őket a gyógyulás útján.

A programra jelentkezni a 72 óra honlapjának regisztrációs felületén keresztül lehetséges. Idén kilencedik alkalommal országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat úgy mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.).

A 72 óra olyan tevékenységeket tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetőek. A 72 óra célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy október második hétvégéjén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rá.

Továbbá szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, és segítőkészségére, mialatt a résztvevő fiatalok megtapasztalják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és szabadon segíteni másoknak nagyszerű érzés, nagy ajándék.

 

Bővebb információ: http://www.72ora.hu/

Iskolai Közösségi Szolgálatról: http://www.72ora.hu/a-72-orarol/kozossegi-szolgalat

Regisztráció: http://www.72ora.hu/regisztracio

Facebook csatorna: https://www.facebook.com/72ora