Ugrás a tartalomra

Adomány Éberhardtól

2020. május 18. hétfő
Nem küldenek el dolgozót, inkább meghúzzák a nadrágszíjat
Adomány Éberhardtól

Magyarország egyik legnagyobb építőanyag-kereskedése a Balatoni út mellett található Éberhardt Ház Építőanyag Kereskedő Kft. Az 1993-ban létrejött cég ügyvezetői, Éberhardt Lajos és felesége, Éberhardtné Kiss Emese az elsők között nyújtottak támogatást az önkormányzatnak a koronavírus elleni védekezéshez.

Adomány ÉberhardtólKiss Emese elmesélte, hogy a koronavírusos betegek ellátása érdekében végzett kórházi átalakításokhoz kereskedésük biztosítja az építőanyagot. Mivel nap mint nap látják, mások milyen erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a járvány esetleges berobbanásakor megfelelő környezetben és felszereltséggel fogadhassák a kórházak a fertőzötteket, ők is segíteni akarnak.

– Mindketten a kerületben születtünk, itt tanultunk, itt nőttünk fel, és reméljük, hogy megöregedni is itt fogunk, ezért a legtermészetesebb, hogy saját környezetünket támogatjuk. Az átutalt százezer forinttal a budafok-tétényiek jelenlegi helyzetén szeretnénk javítani – mondta az üzletasszony, aki szerint a pénzzel az önkormányzatnak kell foglalkoznia, hiszen a kerület vezetői tudják a legjobban, mire van szüksége az embereknek, mire kevés a kerület pénze.

Az Arany és a Gyémánt Tégla díjjal, a Terranova legjobb kereskedője, illetve sok gyártó Kiemelt kereskedője címmel büszkélkedő vállalkozás talán az egyetlen, budapesti telephellyel rendelkező Tüzép, így nem véletlen, hogy az Éberhardt Ház vezetői nem tartanak attól, hogy a járvány ideje alatt be kell zárniuk.

– Építőanyagra minden helyzetben szükség van. Nekünk talpon kell maradnunk, mert valakinek biztosítania kell a kórházak, közművek és utak javításához szükséges anyagokat akkor is, ha járvány dúl – fejtette ki véleményét az ügyvezetőnő, majd hozzátette: mindig úgy gazdálkodtak, hogy legyen tartalékuk arra az esetre, ha valami rosszul alakulna, mert úgy gondolják, hogy a munkáltatónak a dolgozóival és önmagával szemben is vannak kötelezettségei. Munkatársaik tizenöt-húsz éve dolgoznak náluk, családos emberek, két-három-négy gyerekkel, így nem történhet olyan, hogy bárkit elküldjenek, inkább meghúzzák a nadrágszíjat.

(Tamás Angéla)