Ugrás a tartalomra

Advent a Csemetekert Tagóvodában

2020. december 07. hétfő
Megszokott óvodai életünket, az évek során kialakított gyakorlatainkat, hagyományainkat jelentősen átalakította a kialakult járványhelyzet. Újra kellett gondolnunk a szülőkkel való kapcsolattartásunkat, együttműködésünket, át kellett alakítanunk programjainkat.
Advent a Csemetekert Tagóvodában

Ahhoz, hogy gyermekeink a legkevésbé érezzék a negatív hatásokat, szemléletet kellett váltanunk, több területen meg kellett újulnunk. Többek között az online világ adta lehetőségeket kellett előtérbe helyeznünk, s a szülőket ily módon tájékoztatni. 

Már tavasszal is alkalmaztuk azt a gyakorlatot, hogy heti rendszerességgel küldtünk játékokat, feladatokat a szülőknek és gyermekeknek. Témához kapcsolódóan javasoltunk irodalmi és zenei anyagokat, rajzolás, festés, mintázás, kézimunka ötleteket. A szakmai munkacsoportunk vezetőjének koordinálásával óvodai szinten, a Szülői Közösség elnökének bevonásával segítettük a családokat a karantén időszak könnyebb áthidalásában, az óvodás korosztály foglalkoztatásában.

A pozitív visszajelzések, tapasztalatok figyelembe vételével folytattuk tájékoztatási gyakorlatunkat szeptember közepétől is. Heti/két heti rendszerességgel küldik az óvó nénik a külső világ tevékeny megismerésének témájához kapcsolódó zenei és irodalmi, mozgásos anyagot, a fejlesztő játékokat.

Elérkezett Advent időszaka. Mint minden, ez is rendkívüli ebben az évben. A sok változás és bizonytalanság ellenére a Csemetekert Óvodában idén is nagy hangsúlyt fektetünk hagyományaink megőrzésére, az érzelmi biztonság megteremtésére, fenntartására, Mikulás és Karácsony ünnepének előkészítésére. Törekszünk arra, hogy nehézségeink ellenére is ünneplőbe öltöztessük Csemetéink lelkét. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ünnepi díszbe öltöztettük óvodánkat, elkészítettük az adventi koszorúkat, minden csoportban sorakoznak az adventi ajándékok, ötletek, programok. Két kedves rénszarvas is „részt vesz” a gyermekek fogadásában az óvoda kertjében és bejáratában.

Sajnos idén a Mikulás sem látogathatott el hozzánk. A járványhelyzet miatt Csemeteink nem  lehettek óvodában a nagy napon. Üzenetet azonban kaptunk Mikulástól, az ajándékokat pedig a krampuszokkal lepakoltatta az udvarunkon.

Csemetekert Tagóvoda

 

 

A tagóvoda Adventjéről szóló teljes cikk az alábbi linken érhető el.

Advent a Csemetekert Tagóvodában