Ugrás a tartalomra

Advent a Piactéren – Ahol együtt lenni jó!

2019. november 28. csütörtök
December 1-től 21-ig ismét közös ünnepvárásra hív mindenkit Budafok Piacterére a Klauzál Ház és a kerület önkormányzata. Meghitt hangulattal, színpadi programokkal, adventi koszorúval, jégpályával, teával, forralt borral, kürtöskaláccsal és szeretettel készülnek a szervezők.
Advent a Piactéren – Ahol együtt lenni jó!

Advent a Piactéren – Ahol együtt lenni jó!

A programok helyszíne idén is a Budafoki Szomszédok Piaca előtti Piactér lesz (1221 Budapest, Játék utca 2-12.)

 

  • december 1. vasárnap - Közös gyertyagyújtás Advent első vasárnapján

16.00 A 2018-ban arany minősítést kapott Szent István Gyermekkórus koncertje.

Advent első – a hitet szimbolizáló – gyertyájának meggyújtása Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntőjével

16.30 Malek Andrea és Soulistic élő adventi koncertje

  • december 6. péntek - Találkozás a Mikulással

17.00 A Kifli Zenekar interaktív koncertje

A Kiflihajó fedélzetén mindenki vidám, mivel a hajó előre jutásához nem kemény munkára, hanem jó hangulatra, zenére és táncra van szükség. A Kiflihajóval észak fele fordulunk, hogy a Mikulással találkozzunk. Útközben érdekes útitársakra lelünk, kalandok sora vár ránk és a várva várt viszontlátás sem marad el!

16.00 – 19.00 Adventi Játszópark 

A Virgonckodó Játszópark 22 nagyméretű, készségfejlesztő, hagyományőrző, logikai és ügyességi téli fajátéka minden korosztálynak hangulatos kikapcsolódást kínál. Az ünnepváró játszóparkban található Mikulás minigolf, Mikulás kirakós, karácsonyfa díszítő, karácsonyi labirintus, pingvin golyóleguruló, adventi memóriajáték…

  • december 8. vasárnap - Adventi néphagyományok

16.00 Advent második vasárnapján magyar népzenei koncerttel és táncbemutatóval várjuk látogatóinkat a Piactérre. A karácsonyi néphagyományokat bemutató előadást a Nádasdy Táncegyüttes táncosai kezdik, majd ezt Boldi és bandája népzenei koncertje követi, melyben közreműködik Konkoly Csenge népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem pedagógusa.

  • december 13. péntek - Luca napi lélekmelengető

17.00 Luca napi szerelmi és időjárás jósda, Ünnepváró játszóház, ahol elültetjük a Luca-búzát és modern Luca-cédulákat készítünk.

18.00 Csillagfény -  családi lélekmelengető koncert

Fellépők: Palotás Ágnes, Schupp Gabriella és Papp Csaba

  • december 15. vasárnap - Tűz és jazz a téren

16.00 Kokopelli Jazz Matiné karácsonyi koncertje. Interaktív, játékos előadás, elsősorban a 3-10 éves óvodás, kisiskolás gyermekeknek. A 7 tagú jazz formáció Magyarországon egyedülálló módon közvetíti a gyerekeknek az igényes jazz zenét. A koncert alatt játékokkal, bábokkal és izgalmas feladatokkal kötik le a gyerekek figyelmét, így a gyerekek a koncert alatt végig kapcsolatban vannak a zenekarral.

17.00 Tűzvarázs Produkció. A Black & White című előadás ötvözi az akrobatikus, táncos elemeket a tűzzel és az egyedi hatalmas láng effektekkel. Garantáltan látványos, egyedi és elegáns műsort láthatnak Tűzvarázs Produkciótól, mert nincs tűz varázslat nélkül.

  • december 20. péntekBudafoki Betlehemes - hagyományos fáklyás séta a kerületben.

16.00 Budafoki Betlehemes – találkozó a Szent Lipót Plébániatemplomnál, amelyet követően közös betlehemi sétára, ünnepi műsorra, egy pohár forró teára, forralt borra várnak mindenkit.

17.00 Apacuka koncert

Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak, amelyek többek között megtalálhatóak a Színes világ és az újonnan megjelenő Hangfalatok című nagylemezeken.

A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig.

A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magávalragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

A belépés díjtalan!


Ismét korcsolyapálya nyílik a Szieszta Ponton!

A téli sportot kedvelők legnagyobb örömére ismét korcsolyapálya lesz Budafok szívében. A jégpálya - az időjárás függvényében - az adventi időszak kezdetétől február végéig lesz látogatható. 

A belépő 600 forintba, a korcsolyakölcsönzés szintén 600 forintba kerül majd.

A pálya minden nap 8-tól 20 óráig tart nyitva (kétóránként jégfelújítással).