Ugrás a tartalomra

Ahol Dóri vízbe ugrik, ott siker terem

2022. augusztus 31. szerda
Ifjúsági és felnőttversenyeken is kitűnik a Budafóka tehetsége
Ahol Dóri vízbe ugrik, ott siker terem

A Budafóka SE mosolygós 16 éves versenyzője, Molnár Dóra az év meglepetésembere a magyar úszósportban. A hazai rendezésű felnőtt-világbajnokságon döntőbe került 200 m háton, majd a Bukarestben rendezett ifjúsági Eb-n négy arany- és két ezüstérmet nyert. A következő állomás Olaszország volt, Róma, a Foro Italico legendás szabadtéri medencéje, ahol szintén a 200 méter hát döntőjében volt érdekelt, ám ezúttal nem csupán epizódszereplőként, hanem a dobogóra is felverekedte magát, 2:09.63-as idővel harmadikként csapott célba.

„Ez a második bronzérmem itt, Rómában, hiszen a 4x200-as gyorsváltóban is benne voltam, s most a kétszáz háton is sikerült a dobogóra állnom – nyilatkozta még az Örök Városból Dóri. – Az egyéni csúcsomtól ugyan egy kicsit elmaradtam a döntőben, de az Európa-bajnokságon nem az idő a cél, hanem a helyezés.”

Még az örök elégedetlen, Horváth Tamás, Dóri edzője is meghatódott az egyesület első felnőtt Európa-bajnoki érmén.

Molnár Dóra teljesítményéről Sós Csaba szövetségi kapitány is elismerően szólt.

Le a kalappal a magyar új hullám egyik legjelesebb képviselője előtt. Dóri már a budapesti világbajnokságon letette a névjegyét azzal, hogy 200 háton bejutott a döntőbe, itt, Rómában pedig már dobogóra is állt. Eredménye a Budafókában folyó remek szakmai munkát és Horváth Tamás edző kvalitásait dicséri. Dóri idén nyáron megtette az első lépést a klasszissá válás felé, és a hónap végén, szeptember elején Peruban, a junior világbajnokságon is bizonyíthat.

Az ám, amikor ezek a sorok az olvasó kezébe kerülnek, Dóri és edzője, Horváth Tamás már Limában lesznek, a világ túlsó felén, a junior világbajnokságon. Az elutazást megelőzően a szakember nyilatkozott a Városházi Híradónak.

„Nem akármilyen sorozatot teljesít Dóra ezen a nyáron. Kezdődött az egész áprilisban az országos bajnoksággal, majd pillanatnyi szünet nélkül jött a budapesti világbajnokság, a bukaresti ifjúsági Eb, aztán Rómában a felnőtt-világbajnokság, végül a limai junior vb. Nyilván fáradt lesz már Peruban, de azért ott is kivághatja a rezet úgy a 200 háton, mint a 4x100-as és a 200-as gyorsváltó alapembereként. Kivételes tehetségről beszélünk, nyugodtan kimondhatjuk, hogy fiatal klubunk történetének büszkesége ő.”

Ehhez nem is férhet kétség, mint ahogy ahhoz sem, hogy Dóri az inkák földjén is dicsőséget hoz majd a Budafókának.

Ch. Gáll András