Ugrás a tartalomra

Ajándékok a fa alatt

2020. december 25. péntek
Az önkormányzat és a kerületi vállalkozások, adományozók törődése az év végi ünnepek során különösen nagy segítséget jelent a rászoruló embereknek. Jóvoltukból a szeretet ünnepén idén is gondtalanabbul ünnepelhetnek a nehezebb körülmények között élők.
Ajándékok a fa alatt

Bár a 2020. év mindenki életét és helyzetét kihívások elé állította, az önkormányzatra és a kerületi adományozókra most is számíthattak a rászoruló gyermekek, nagycsaládosok és az idősek is.

Már a járvány első hullámában kihirdetett veszélyhelyzetben is bizonyított a Prologis Kft. nagylelkű felajánlásaival, de az év végére is maradt tartaléka a nehézségek között élők megsegítésére. Közel 80 idős budafok-tétényi lakos vehette át a cég által felajánlott energiatakarékos LED-izzókat. Ugyancsak ajándékkal kedveskedett a kerületi szépkorúaknak a Security Masters Kft., amely csokoládét jutatott el számukra. Az önkormányzat az egész éves gondoskodása és támogatása mellett Ligeti Zsuzsa grafikus művész alkotásaival illusztrált 2021. évi naptárát ajándékozta az idősklubok tagjainak, valamint a szociális ellátórendszerén keresztül támogatott valamennyi idős embernek.

Az említett két vállalkozás ezen felül a gyermekekre és családjaikra is gondolt, így 40 család összesen 78 gyermeke a Security Masters Kft.-től játékokadományokat kapott, valamint az ő otthonaikban is energiatakarékos izzók kerültek a Prologisnak köszönhetően.

A Családok Átmeneti Otthonában lakó 19 gyermeket a MI.V Mérnökiroda Kft. személyes karácsonyi ajándékokkal lepett meg, hogy szebbé varázsolja az ünnepüket.

31 rászoruló nagycsalád a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete és a XXII. kerületi önkormányzat által pályázott tartós élelmiszer és tisztítószer csomagjait vehette át az ünnepek előtt.


Nincsen karácsony karácsonyfa nélkül, így az önkormányzat minden évben meghirdetett fenyőfaosztása most sem maradhatott el. Közel 60 db lucfenyőt szállítottak házhoz munkatársaink, hogy a szentestét a feldíszített karácsonyfa fényei beragyoghassák a nélkülöző családok otthonait is. A korábban beérkezett adományhátralék összegét pedig további 19 rászoruló család megsegítésére fordították, amelyből tartós élelmiszeradományt kézbesítettek nekik, hogy az ünnepi asztalra finom étkek kerülhessenek és a téli hónapok alatt is tudjanak főzni, meleg ételt fogyasztani.