Hírek

Állatbarát bevásárlóközpont a Campona
Beléphetnek a Campona Bevásárlóközpont közösségi tereibe és a piktogramokkal ellátott üzletekbe a jól szocializált kutyák és egyéb kedvencek 2016. augusztus 1-től. Az állatokkal érkezőkre külön házirend is vonatkozik.
2017-01-11

Állatbarát bevásárlóközpont programot indított a Campona. A projekt keretében 2016. augusztus 1-től a felelős állattartók jól szocializált és egészséges állataikkal – saját felelősségükre – beléphetnek a Campona közösségi tereibe, és a piktogrammal megjelölt üzletekben együtt vásárolhatnak négylábú társaikkal. A program részeként kutyaitatót is biztosít a bevásárlóközpont.

A program támogatója a ZooDom Hungary Kft, amely egy nemzetközi díszállat kereskedés lánc tagja, és amely elkötelezett híve a felelős állattartás előmozdításának. Utóbbi cél érdekében folyamatosan támogat állatmentő és speciális igényekre kutyakiképzéssel foglalkozó szervezeteket, mint a Herosz Budapesti Állatotthon, a Vakvezető Kutyakiképzők Országos Egyesülete és a Westie Rescue Hungary. Együttműködésben áll oktatási intézményekkel (óvodák, általános iskolák, gimnáziumok), valamint jótékonysági és tematikus rendezvényeket szervez a felelős állattartás ügyének támogatására.
 
HÁZIREND ÁLLATTAL ÉRKEZŐK SZÁMÁRA
1. A Campona Bevásárlóközpont területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül kis- és nagytestű kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb házi kedvencek is beléphetnek és mindazon üzletekbe is bevihetők, amelyek ezt engedélyezik, és külön piktogrammal jelzik, az élelmiszert előállító és értékesítő helyiségeket, valamint az ügyfélforgalmat bonyolító hivatalos, nyilvános helyiségeket kivéve.
2. Nem hozhatók be a Campona Bevásárlóközpont területére madarak, vadállatok, egzotikus állatok, valamint haszonállatok.
3. A Campona Bevásárlóközpont I. emeletén található gyorséttermi területre (foodcourt) állatot nem lehet bevinni.
4. A Campona területének engedélyezett részére pórázzal felvezetve vagy hordozóban hozhatók be a kutyák. Kutyát csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására alkalmas.
5. A Campona területének engedélyezett részére erre a célra megfelelő speciális hordozótáskában vagy ketrecben hozhatók be a macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb engedélyezett állatok.
6. Az állatot felvezető/behozó személy csak egészséges, jól szocializált, megfelelő idegrendszerű, tiszta, ápolt állatot hozhat be és vezethet a bevásárlóközpont engedélyezett területén oly módon, hogy az más testi épségét, egészségét ne veszélyeztesse, nyugalmát ne zavarja, félelmet ne keltsen és/vagy anyagi kárt ne okozzon. Veszélyes ebet kizárólag a harapás lehetőségét megakadályozó, biztonságos szájkosárral és a kibújást megakadályozó nyakörvvel, két méternél nem hosszabb, nem kihúzható pórázon, a tartási engedélyben megjelölt személy felügyeletével szabad vezetni.
7. Az állatot felvezető/behozó személynek fokozottan kell figyelnie a bevásárlóközpont rendjére és tisztaságára.
8. A Campona területén az állat minden cselekedetéért a felvezető, a hordozóban behozó személy, valamint az állat gazdája a felelős büntetőjogi, polgárjogi és szabálysértési vonatkozásban, így károkozás esetén is kizárólag a felvezetőt, behozót, illetve a gazdát terheli bárminemű kártérítési, kártalanítási felelősség.
9. A Campona Bevásárlóközpont engedélyezett területére kizárólag chippel ellátott, veszettség ellen beoltott kutyát lehet behozni.
10. A felvezető/behozó személynek magával kell hoznia a kutya oltási könyvét vagy az állat útlevelét, amelyet a Campona Bevásárlóközpont szakszemélyzetének, valamint biztonsági személyzetének kérésére fel kell mutatnia abból a célból, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a megfelelő oltás megléte.
11. A Campona Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy bármikor szakember segítségével ellenőrizze a kutya oltási könyvét/útlevelét és az azonosító chip meglétét.
12. A Campona Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a kutyát felvezető/behozó személy nem tudja felmutatni a kutya oltási könyvét/útlevelét, akkor a kutya és az állatot felvezető/behozó személy a bevásárlóközpont területéről kivezethető.
13. A Campona Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben az állatot felvezető/behozó személy a Házirend 6. és/vagy 7. pontját megszegi, akkor az állat és az állatot felvezető/behozó személy a bevásárlóközpont területéről kivezethető.
14. Az Campona Bevásárlóközpont fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a kutya nem rendelkezik azonosító chippel, akkor a kutya és az állatot felvezető/behozó személy a bevásárlóközpont területéről kivezethető.
15. Amennyiben az állat a Campona területén piszkít, azt a felvezető/behozó személynek kötelező feltakarítania és egyben az információs pultban lévő munkatárs számára jelezni az eseményt és kérni fertőtlenítő takarítást.
16. A behozott állat által elkövetett sérülést okozó agresszió rendőrségi feljelentést von maga után.
17. Az Campona Bevásárlóközpont a 3. számú bejáratnál kutyaitatót biztosít a ZooDom Kis- és díszállatkereskedés.