Ugrás a tartalomra

Állatbarát Óvoda cím a Maci és a Tündérkert tagóvodának

2024. június 13. csütörtök
A pályázaton olyan óvodákat díjaztak, akik a nevelési évben kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe.
Állatbarát Óvoda cím a Maci és a Tündérkert tagóvodának

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával pályázatot hirdetett óvodák számára az „Állatbarát Óvoda” és az „Év Állatvédő Óvodája 2024” címekért.

A XXII. kerületi Egyesített Óvodában hagyomány a természeti ünnepek emlékezetessé tétele olyan programokkal, amelyek segítik a gyermekek tapasztalatszerzését, és különleges, maradandó élményt jelentenek számukra. Az óvoda munkatársai nevelőmunkájuk során fontosnak tartják, hogy a gyermekek megszeressék a természetet, és ez alapvető értékükké váljon.

Változatos programokon és tevékenységeken keresztül beépítik a felelős állattartást, az állatvédelmet a mindennapokba, a nevelés folyamatába, formálva ezzel a gyerekek szemléletét. Fontos számukra, hogy a kicsik már kora gyermekkorban megismerjék az állatok védelmének fontosságát. Kihasználva a szociális tanulás nyújtotta lehetőséget, személyes viselkedésmintával példát mutatnak számukra. Meggyőződésük, hogy a gyerekek szociális képességeire és érzelmi életük fejlődésére pozitív hatással van a tevőleges, közvetlen tapasztalatszerzés. Az állatok szeretetén keresztül empátiát, toleranciát is tanulnak.

A cím használatára a Tagóvodák 2024. június 3-tól egy éven át jogosultak.

A díjakat és okleveleket Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adja majd át.