Ugrás a tartalomra

Állatbemutató a Tündérkert tagóvodában

2021. október 05. kedd
Óvodánkban hagyomány a természeti ünnepek megünneplése olyan programokkal, amelyek segítik a gyermekek tapasztalatszerzését és nem utolsó sorban érdekes, különleges, maradandó élményt jelentenek számukra.
Állatbemutató a Tündérkert tagóvodában

Idén a nevelési év kezdetén az októberi Állatok világnapja során egy állatbemutatót szerveztünk „Az alkalmazkodás mesterei” címmel. Az élő állatokat bemutató előadás során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthattak be a gyerekek. Megtudtuk, hogy lakókörnyezetünk remek élőhelyei az alkalmazkodásra képes élőlényeknek. Az állatok életmódjáról szóló alapismereteket átadó előadás során élő állatok szerepeltek, melyek jelenléte nagy élményt jelentett a gyermekek számára,

A bemutatott állatok az egér, patkány, görény, nyest, róka és egy vadászkutya voltak, melyek megfigyelése remek lehetőséget biztosított e fantasztikus városlakók megismerésére. Tóth Gábor részletes ismereteket adott át nekünk a saját maga által nevelt szelídített vadállatokról, ami hozzásegítette gyermekeinket egy nyitott és befogadó lelkiállapot létrehozásához.

Hart Zsuzsanna

Állatbemutató a Tündérkert tagóvodában