Ugrás a tartalomra

Állta a sarat a BMTE a horvát ezüstérmessel

2020. január 24. péntek
Remekül halad a BMTE felkészülése az Adria partján
Állta a sarat a BMTE a horvát ezüstérmessel

Február másodikán a Csákvár csapatát fogadjuk a Promontor utcában, itt a lehetőség a visszavágásra, mivel ősszel 2-1-re kikapott a BMTE a Fejér megyei városban. Csapatunk ez idő szerint még Horvátországban, Umagban edzőtáborozik, és készül a tavaszi feladatokra.

Állta a sarat a BMTE a horvát ezüstérmesselA harmadik helyezett Gyirmóttal szembeni hétpontos előny a második helyen megnyugtatónak tűnik, de talán nem is annyira a Győr közeli csapattal kell törődnünk, hanem a télen tulajdonosváltáson átesett Vasassal. Igaz, az angyalföldiek tizenegy ponttal kullognak mögöttünk, de leigazolták – három év fél évre! – az NB I pillanatnyi gólkirályát, a válogatott Feczesin Róbertet. Mindez azonban cseppet sem sokkolta edzőnket, Csizmadia Csabát.

– Mi csak magunkkal törődünk, folytatjuk a felkészülést, arra úgysincs hatásunk, ami a többi csapatnál történik. Ha hozzuk a pontokat, akkor megvalósíthatjuk álmunkat, és feljuthatunk az élvonalba – nyilatkozta Umagból Csizmadia mester. (A háború után egy évig, az 1945–1946-os idényben az NB I-ben is szerepelt a Budafok az Aranycsapat későbbi legendás szövetségi kapitánya, Sebes Gusztáv irányításával, 74 évvel később újra a legjobbak közé vágyik a gárda.)

Az umagi edzőtáborban lapzártáig két felkészülési mérkőzésen jutott túl a csapat, múlt szerdán 2-1-re legyőzte a szlovén másodosztályú ND Gorica csapatát (a gólokat büntetőből Ihrig-Farkas és Veszelinov szerezte), majd 1-0-ra vereséget szenvedett a horvát bajnoki ezüstérmes HNK Rijekától. Utóbbi eredmény kiváltképp értékes, ismerve a horvát labdarúgás erejét. Ezen a mérkőzésen már szerepelt a műtétje után lábadozó Mervó Bence, az U20-as világbajnokság gólkirálya, aki súlyos sérülése miatt egy évet kényszerült kihagyni.

Állta a sarat a BMTE a horvát ezüstérmessel„Komoly ellenféllel játszottunk, és bár kissé fásultak voltunk, taktikailag nagyon fegyelmezetten futballoztunk – értékelt a lefújás után Csizmadia Csaba. – A horvátoknak két helyzetük volt, egyébként nem tudtak mit kezdeni velünk, a gólt pedig pontrúgás után kaptuk. Támadásban most kevésbé voltunk lendületesek, de mindez a frissesség hiánya miatt történt, rengeteget edzettünk az elmúlt két hétben, várható volt, hogy elfáradnak a srácok.” Inkább most legyenek fáradtak, mint február másodikán a Csákvár ellen!

(Ch. Gáll András)