Ugrás a tartalomra

Április 3-tól ismét üzemel a Déli pályaudvar

2015. március 27. péntek
Helyreáll az eredeti menetrend
Április 3-tól ismét üzemel a Déli pályaudvar

Péntek hajnalban újraindul a menetrendszerinti vonatközlekedés a Déli pályaudvaron. A Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. ugyanis befejezi az alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállítását.

A héten elkészül az alagút kapuzatán és szárnyfalán végzett munka, így a forgalom újraindulásához szükséges technológiai előkészítések után, április 3-tól ismét megindul a vonatforgalom a Déli pályaudvaron. A vonatok újra a Déli pályaudvar lezárása előtt érvényben lévő menetrend szerint közlekednek Nagypéntektől.

A MÁV-START Zrt. az állomások hangos és vizuális utastájékoztató berendezései mellett kihelyezett hirdetményeken is felhívja az utasok figyelmét a változásokra. A vonatok menetrendjéről a www.mavcsoport.hu honlapon, okostelefonon a Vonatinfó alkalmazás segítségével, illetve a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható kék számán (+3640-49-49-49) is tájékozódhatnak.

Mint ismert, 2015. január 25-én, majd 31-én megcsúszott a támfal földje a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás közötti vasúti alagútnál, aminek következtében kövek hullottak az egyik vágányra. A szakemberek ezért január 31-én lezárták a Déli pályaudvart, a MÁV-START Zrt. átszervezte a vonatforgalmat.

A vasúttársaság elnézést kér az eddigi kényelmetlenségekért, és köszöni az utasok türelmét és megértését!

Forrás: www.mavcsoport.hu