Ugrás a tartalomra

Arany minősítés a Bartók iskolának

2020. január 02. csütörtök
Országos angol nyelvű drámafesztivál a Cziffra Központban
Arany minősítés a Bartók iskolának

Hatodik alkalommal szervezett Országos angol nyelvű drámafesztivált a Budafoki Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Cziffra Központban november 27-én. A versenyre tizenhárom két tannyelvű általános iskola jelentkezett, és összesen 130 diák lépett színpadra, a tanulók főleg budapesti iskolákból érkeztek, de jöttek Tatáról, Szegedről, Dorogról és Székesfehérvárról is.

Arany minősítés a Bartók iskolánakAz Open Curtain Festivalt hat évvel ezelőtt azért hívták életre a kossuthos pedagógusok, mert a két tanítású nyelvű általános iskolás diákoknak nem volt ilyen fajta megmérettetésre lehetőségük. A Budafoki Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2013-ban lett tagja az Országos Tehetségpont Hálózatnak, és azóta is nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra. Két korcsorportban léptek színpadra a gyerekek, délelőtt a 3–4., déltől pedig az 5–6. osztályos tanulók adták elő a megtanult angol nyelvű darabokat. A művek nagy részét a pedagógusok írták, vagy az eredeti műveket átdolgozták. Jellemzően zenés, táncos produkciókat vittek színpadra a gyerekek, a kisebbeknél például megjelent Micimackó, valamint a Piroska és a farkas is.

A bartókos diákok egy igényes és hatásos drámajátékot adtak elő, ami a lelkiismereti kérdéseket feszegette. A Sors játéka című darabot hatodik osztályos tanulók: Molnár Léna, Seres Noa, Ujvári Panna, Kovách Gergő adta elő. „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy csaknem maximális pontszámmal, a tavalyi év produkciójához hasonlóan ismét a legjobb eredményt érték el a felső tagozatos tanulók kategóriájában” – mondta Szojka Andrea, a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója. A házigazda csapata vicces krimijeleneteket játszott el angol humorral fűszerezve, amiért ezüst minősítést kaptak. A háromtagú zsűri pedagógusai a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából érkeztek. A pontok összegzését követően eredményt hirdettek. Minden résztvevő ajándékot kapott a rendezvény támogatóinak jóvoltából.

Arany fokozatot vehetett át a 3–4. korcsoportban a II. kerületből érkezett Szabó Magda, a Magyar–Angol Két Tannyelvű Általános Iskola diákjai, az 5–6. osztályosok közül pedig a Bartók Béla Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Tatáról érkezett Talentum Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A házigazda intézmény, a Kossuth Lajos Magyar–Angol Nyelvű Általános Iskola diákjai ezüst minősítést értek el. A verseny végén a zsűri elnöke külön kihangsúlyozta, hogy rendkívül színvonalas, szórakoztató és profi előadásokat láthatott 
a közönség.

(Viszkocsil Dóra)