Ugrás a tartalomra

Aranyos lányok Barosson

2024. május 15. szerda
Első helyezett lett a Baross iskola csapata az úszás diákolimpián
Lakatos Júlia, Marshall Abigél, Marshall Zsófia, Pallagi Linett

A 2023–2024-es tanévben is megrendezték a kerületi, városi, vármegyei, fővárosi úszás diákolimpiai versenyeket, amelyeken az országban közel 29 ezer tanuló indult. A március 23-án, Egerben megrendezett országos döntőbe csak azok a tanulók juthattak be, akik egyéniben vagy csapatban vármegyéjük, illetve a főváros legjobbjai között szerepeltek.

A Baross Gábor Általános Iskola II. korcsoportos leány tanulóinak sikerült ez a bravúr, a 4x50 méteres gyorsváltóban a budapesti diákolimpia döntő aranyérme után bejutottak az egri országos döntőbe is.

Sőt, a barossi lányok a 14 csapatos úszás országos diákolimpia döntőjében is remekeltek, 02:16,34 perces kiváló eredménnyel, mintegy 10 másodperces fölénnyel előzték meg ellenfeleiket, és szerezték meg az aranyérmet.

A csapat tagjai voltak: Lakatos Júlia 5.a, Marshall Abigél, Marshall Zsófia és Pallagi Linett 4.b osztályos tanulók. A lányok a Baross Általános Iskola sporttörténetének legnagyobb sikerét érték el.

A tanulókat a Hófehér Fóka úszóedzői: Gábos Vanda és Tapodi Dániel készítették fel. Pallagi Linett 4.b osztályos tanuló egyéni versenyszámban, hátúszásban is indult, és a 21 fős döntőben 00:37,65 másodperces idővel az előkelő IV. helyezést érte el. Felkészítője Gábos Vanda úszóedző volt.

Dicséret illeti a tanulók szüleit is, akik példamutató odafigyeléssel és alázattal biztosították, hogy gyermekeik éveken keresztül heti öt alkalommal eljussanak a másfél órás edzésekre, a budapesti döntő és az országos döntő helyszíneire.

Köszönet a Baross iskola vezetőségének és testnevelőinek, hogy szorgalmazták, megszervezték és koordinálták a tanulók versenyeken való részvételét! Gratulálunk a Baross iskola tanulóinak és mindenkinek, aki ennek az óriási sikernek a részese volt!

Juhász Lajos testnevelő tanár


Képünkön: Lakatos Júlia, Marshall Abigél, Marshall Zsófia, Pallagi Linett