Ugrás a tartalomra

Szaloncukor-szépségverseny

2014. december 19. péntek
A karácsonyi édességek vetélkedőjének győztese a veresegyházi Sulyán cukrászda lett az első versenyen
Szaloncukor-szépségverseny

A budafoki önkormányzat támogatásával rendezték meg az I. Országos szaloncukor-szépségversenyt és -vásárt, ahol megválasztották az Év szaloncukrát. Az édességet a budafoki adventi vásáron népszerűsítik a Nagytétényi Kastélymúzeumban.

Ki hinné. hogy ezentúl nemcsak ízre, hanem szépségre is "osztályozzák" majd a szaloncukrokat? Megrendezték ugyanis ennek a kedvelt édességfajtának az első szépségversenyét, méghozzá éppen kerületünkben. Igaz, az ötlet is innen származik. Szabolcs Attila országgyűlési képviselőt még polgármesterként kereste fel egy "édes" Zsanna-manna fesztivál rendezésének tervével Bíró Kati, a Zsanna-manna "feltalálója" és készítője. Ez időhiány miatt nem valósulhatott meg, de befutott egy másik ötlet Csányi Sándor, a Magyar Gulyás Gasztroturisztikai Egyesület elnöke részéről, aki a szaloncukrokat indította volna el szépségversenyen.

- A szaloncukor magyar édesipari termék, mely jelen formájában hazánkból indult el világhódító útjára, tehát egyfajta hungarikumnak tekinthető - emlékeztetett Csányi Sándor, aki szerint a kerület igazán jó házigazdája volt a szépségversenynek, amelyen az Év szaloncukra címet a veresegyházi Sulyán cukrászda nyerte.

(Temesi László)