Ugrás a tartalomra

Születésnapi köszöntés

2010. január 25. hétfő
Január 19-én köszöntötték fel az önkormányzat vezetői a most 95 éves Hummel Jánosnét, Piroska nénit, aki névnapját is a héten ünnepelte. Szabolcs Attila polgármester virágcsokrot és oklevelet adott át a szépkorú hölgynek, akin egyáltalán nem látszik az öt híján száz esztendő.
Születésnapi köszöntés

Piroska néni átvette dr. Répás Judit aljegyzőtől Bajnai Gordon miniszterelnök köszöntő levelét, Németh Zoltán alpolgármester tortát, Karsay Ferenc alpolgármester pedig ajándékcsomagot hozott a szép alkalomra.

Piroska néni elmesélte, hogy Borson született, s Erdély elcsatolása után Biharkeresztesre költöztek. Igazi kerületi lakos lett, hatéves korától már a Baross Gábor telepen élt. Elkerülte őket a front 44-45-ben, igaz a "felszabadulás" nekik is főként azt jelentette, hogy megszabadították őket sok értéküktől. Előbb egy kisebb házban laktak, amelyet eladtak, majd egy nagyobbat építettek helyette, néhány utcával távolabb. Lánya is itt nőtt fel. Két unokája és hét dédunokája van, lányával és vejével él együtt. Nagyobb ünnepeken összejön a nagycsalád.

Piroska néni szabónő volt, a férje műhelyében dolgozott, öltönyöket és női kabátokat varrtak. Az egyik unoka érsebész főorvos, a másik környezetvédelemmel foglalkozik. Piroska néni csak azt panaszolta, hogy már nehezen olvas, s hogy nemigen jár ki a kertbe - "csak" az emeletre tud felmenni. Szabolcs Attila azzal búcsúzott, hogy öt év múlva is szeretne látogatást tenni Piroska néninél.