Ugrás a tartalomra

Koszorúzás a temetőben

2010. március 13. szombat
A 903-as számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportjával közösen koszorúzási ünnepséget tartott március 12-én a Budafok-felsővárosi temetőben, az 1848-49. évi magyar forradalom és szabadságharc hős katonái, Térey Pál honvéd huszárőrnagy és Hadik ?goston honvéd ezredes síremlékénél.
Koszorúzás a temetőben

Térey Pál honvédőrnagy sírjánál dr. Bódis Lajos, a cserkészcsapat parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, Wintsche-Mikesch Viktor és Marisné Bódis Melinda szavalata után Garbóci Bernadett, a Budai Nagy Antal Gimnázium tanára tartott rövid beszédet. A megemlékezésen az önkormányzatot Szabolcs Attila polgármester és Németh Zoltán alpolgármester képviselte.

Elhelyezték koszorúikat a 903-as cserkészcsapat, a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja, az önkormányzat és a Péter-Pál utca és Környéke Polgári Kör. Az emlékezés egy-egy szál virágával adózott a hősök emléke előtt Hajas Ervin (1990 és 1998 között Budafok-Tétény polgármestere), és sokan mások.

A megemlékezők ezután Hadik ?goston honvéd ezredes síremlékéhez vonultak, ahol Bartos Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja képviseletében - rövid helytörténeti összefoglalóval - emlékezett az egykori Kistétényben elhunyt Hadik ?gostonra, a forradalom és szabadságharc nagytapasztalatú katonai alakjára. A síremlékre koszorút helyezett a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény munkacsoportja.