Ugrás a tartalomra

Koszorúzás a Klauzál-villánál

2010. március 15. hétfő
A Klauzál Gábor Társaság koszorúzási ünnepséget tartott március 14-én, az első budatétényi ’48-as emlékhelyen, a Klauzál-villa falán közadakozásból elhelyezett emléktáblánál.
Koszorúzás a Klauzál-villánál

Mintegy ötven fő tisztelgett Klauzál emléke előtt, ott volt Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő, Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc és Németh Zoltán alpolgármesterek, intézmények és civil szervezetek vezetői és több díszpolgár.

A megjelenteket dr. Dobos Károly, a Klauzál Gábor Társaság elnöke köszöntötte, majd prof. dr. Bona Gábor ny. honv. ezredes, tanszékvezető egyetemi tanár, az MTA doktora, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos tanácsadója idézte fel beszédében a szabadságharc eseményeit, helyi vonatkozásait.

Ezután elhelyezték koszorúikat a Klauzál Gábor Társaság, a Budatétényi Polgári Kör, a Nagytétényi Polgári Kör, Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzata, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt, az MSZP helyi szervezetének képviselői, valamint magánszemélyek emlékeztek egy-egy szál virággal.