Ugrás a tartalomra

Koszorúzás a Zambelli-emléktáblánál

2010. március 15. hétfő
Nemzeti ünnepünkön, március 15-én reggel a Zambelli Lajos utcában koszorúzási ünnepséget tartott a Nagytétényi Polgári Kör.
Koszorúzás a Zambelli-emléktáblánál

Az utcát megtöltötték a kokárdát viselő ünneplők. Ott volt Szabolcs Attila polgármester, valamint az önkormányzat számos más vezetője, megjelent Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő is. Eljöttek a díszpolgárok, a képviselők, a pártok és civil szervezetek vezetői.
A Rákóczi Tárogató Egyesület tagjai; Ambrus Károly, Matus Mihály és Szűr József két tárogatón és - Magyarországon ritkaságnak számító - basszustárogatón 48-as nótákat játszott.

Az ünnepség központi része Garbóci László helytörténész ünnepi beszéde volt, melyben visszaemlékezett a ’48-as forradalom és szabadságharc dicső eseményeire, Zambelli Lajosra, a szabadságharc ezredesére, aki sokévi fogság után Nagytétényben telepedett le - abban az utcában, amely ma az ő nevét viseli.

A Baross Gábor Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral emlékeztek a ’48-as forradalomra és szabadságharcra. Felkészítő tanár: Monostoriné Szeleczky Gabriella.
Demjén Gyöngyvér színművésznő előadásában elhangzott Petőfi Európa csendes, újra csendes című verse, majd Ambrus Károly tárogatóján felcsendült a Nagyasszonyunk, hazánk reménye című népi ének.

Ezt követően az önkormányzat koszorúját Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc és Németh Zoltán alpolgármesterek helyezték el az emléktáblánál, majd a díszpolgárok, a pártok és a civil szervezetek képviselői koszorúztak.