Ugrás a tartalomra

A Budafoki Dohnányi Zenekar ljubjanai sikere

2010. április 15. csütörtök
Április 11-én közel kétszáz magyar művész, köztük a Budafoki Dohnányi Zenekar Berlioz Fauszt elkárhozása című művét adta elő Szlovéniában, a Golden Ticket fesztivál ljubjanai nagyszínpadán, a Cankarjev Hallban.
A Budafoki Dohnányi Zenekar ljubjanai sikere

A kerületünk hírnevét öregbítő zenekar fellépését többek között Orff Carmina Buranajának és Honegger Jeanne dArc oratóriumának előadásai alapján "ígéretes, kiváló és izgalmas" előadásnak harangozták be.
Mint arról a szlovén sajtó is beszámolt, a magyar művészek emlékezetes előadással örvendeztették meg a hallgatóságot. Kiemelik a zenekar és Hollerung Gábor, az est karnagya (a Dohnányi zenekar zeneigazgatója) "hibátlanul csiszolt eleganciájú" interpretációját. (Fotó: www.cd-cc.si)

A nagyszabású zenei esemény közreműködői a Budafoki Dohnányi Zenekar mellett: a Magyar Országgyűlés Férfikara (karigazgató: Antal Mátyás), Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó), Bartók Béla Kamarakórus (vezényelt: Molnár Éva), Dance Party Forte.
Szólisták: Michael Suttner - Faust, Bernardette Wiedemann - Marjetica, Sooster Evert - Mefisto, Massányi Viktor - Brander.
Vezényelt: Hollerung Gábor, rendező: Lukáts Andor, koreográfus: Horváth Csaba.