Ugrás a tartalomra

Biciklizz, Budafok!

2010. május 07. péntek
Végre megérkezett a tavasz! - most már az időjárást tekintve is bátran mondhatjuk, hiszen a hosszú, fagyos téli hónapok után igazán kellemes, napsütéses, esőtől mentes utakon kerekezhettünk április utolsó szombatján szűkebb hazánkban, Budafok-Tétényben.
Biciklizz, Budafok!

Április 24-én tíz órakor volt a gyülekező a Campona bevásárlóközpont parkolójában, a szintén élményekkel teli programot adó Tropicarium mellett. A rajt előtt néhány perccel tele volt a placc bringásokkal, kerületi iskolásokkal, szüleikkel, no meg lelkes, kerékpáros fiatalokkal.

Indulás előtt Balázs László útvonaleligazítást tartott, felállva a szervező Balázs és Barátai Biciklis Sport Egyesület (BBBSE) egyik utánfutójára, ahonnan mindenki láthatta és hallhatta. Az érdeklődést mutatja, Szabolcs Attila polgármester szintén nevezett és indult a bringások között, sportosan és fiatalosan. Mellette kerekezett Keébe György önkormányzati képviselő, Rózsakertből Iván János képviselő csatlakozott a több mint százfős csapathoz. A Camponánál végül fél tizenegykor durrant el a képzeletbeli startpisztoly, majd Budafok központja felé vették az irányt, a kerületi polgárőrök motoros felvezetésével, amelyért ezúton is köszönetet mondunk.

A bringás program ötlete egy tavalyi alkalommal született, amikor egy kerékpározó család megkérdezte az éppen a Nagytétényi úton kerekező Balázs Lászlótól, a BBBSE alapító túravezetőjétől, hogy merre juthatnak el a szomszédos kerület peremén elterülő Savoya parkba, az Auchan bevásárlóközpontba. Laci gondolta, hogy tennie kell a bringára ülő kerületi lakosok tájékozódása érdekében. Ennél fogva az "Ismerd meg (szűkebb) hazádat!" nevet is adhatták volna a szabadidős sportrendezvénynek, de a jelenlegi elnevezés, a "Biciklizz, Budafok!" sokkal találóbb kifejezés erre az eseményre. Akarva-akaratlanul is párhuzamot vonhat a kedves olvasó az évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendő másik kerületi sporteseménnyel, a Futafokkal, és remélhetjük, hogy más sportágakban is lesz folytatása az immár hagyománnyá erősödő kerületi sportprogramok egyre népesebb táborának.

További képek a fotóalbumban láthatók.